Søde marengs juletræer
Glædelig 1. advent alle sammen!
Nu nærmer den søde juletid sig med hastige skridt ! Så her får i opskriften på små søde juletræer.
Jeg elsker jul! Det er min ynglingstid på året.
Lys i gaderne, gran og æbleskiver, julemarkeder og glæden ved julen.. Det kan man da ikke andet end at elske!
I julen bager jeg rigtig meget. Både til mig selv og menneskene omkring mig – sådan en lille gestus kan bringe meget glæde.
Ingredienser:
Juletræer:
125 g æggehvider
350 g sukker
½ stang vanilje
Grøn pastafarve
Spiseligt grøn glimmer
Udstyr:
Sprøjtepose
Wilton 2D tyl
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 100 grader varmluft.
Pisk æggehvider ved lav hastighed til det skummer, skru så op for hastigheden og tilsæt sukkeret en spiseske ad gangen og pisk godt imellem.
Tilsæt vaniljen og evt. farve. Pisk i 5 min tid.
Du kan tjekke om marengsen er færdig, ved at tage en lille klat mellem to fingre, og gnid dem mod hinanden. Mærker du sukkerkorn, skal du piske videre. Er marengsen helt glat, er den færdig og klar til at blive sprøjtet.
Gør din sprøjtepose klar med tyllen og stil posen i et glas for nemmere at kunne styre den.
Lav nogle striber med grøn pastafarve tilfældigt inde i posen inden marengsen fyldes i.
Farv marengsen i den ønskede grønne farve. Jeg blander ikke farven helt ud.
Gør bageplader klar beklædt med bagepapir, og begynd at sprøjte toppe af marengs.
Når alle “træerne” er sprøjtet ud, drysses de med spiseligt glimmer.
Bag marengsen i ovnen i 1½ times tid ved 100 grader. De skal kunne løftes fra papiret uden at hænge ved og uden at de går i stykker.