Bagte OREO Donuts
Der begynder at tegne sig et mønster for, at jeg er ret vild med OREOs… Såå, her er en opskrift på bagte donuts, spækket med dem!
Jeg er altså fan af bagte donuts! De er skide nemme, hurtige at lave og giver ikke så mange kalorier som de friturestegte.. Så man må gerne spise 2!
Giv jer i kast med dem!
Donuts:
ca. 10 stk.
160 g hvedemel
100 g sukker
1 1/4 tsk. bagepulver
3/4 tsk. salt
115 g kærnemælk
2 æg
4 spsk. smeltet smør
½ stang vanilje
8 knuste oreos
Glasur:
Flormelis
Vand
Knuste OREO til drys
Fremgangsmåde:
Forvarm ovn til 220 grader. Spray donutformen eller smør med neutral olie.
I en stor skål sigtes mel, sukker, bagepulver og salt. Pisk det let sammen med piskeris og stil skålen til side. I en anden skål piskes kærnemælk, æg og vanilje sammen. Bland det herefter i melblandingen, skiftevis med smeltet smør. Pisk kun til dejen lige har samlet sig. Knus OREOene og vend dem i dejen.
Kom dejen i en sprøjtepose, så er det nemmere at styre. Fyld donuthullerne halvt op. Bag i ovnen i 8-10 min (de skal give efter ved berøring). Lad donutsne køle af på en rist.
Sigt flormelis og kom i en skål. Tilsæt en lille smule vand ad gangen, til glasuren er løbende, men ikke tynd.
Dyp de afkølede donuts i glasuren og drys med knust OREO.
Lad dem tørre lidt inden servering.
Skal sukkeret ikke opløses ved at blive pisket? De ser lækre ud 🙂
Det sker under bagningen at sukkeret opløses – det er en rørt dej og ikke en pisket dej 🙂