Gammeldags fastelavnsboller med creme

Gammeldags fastelavn boller med creme, kunne jeg altså spise hele året rundt!
Men, det er nu også ret hyggeligt at det er lidt begrænset til denne side af vinteren. Dog kan jeg altså ikke vente til februar, så nu får I min opskrift på skønne gammeldags fastelavnsboller.
Da jeg var lille, holdte vi altid fastelavn med familien. Alle ungerne var udklædt og der blev slået katten af tønden i stor stil. Kan huske den barnlige glæde man havde, når der endelig gik hul på tønden og alt slikket faldt ud. Det er altså bare noget helt specielt. Og selvfølgelig var der altid hjemmebagte fastelavnsboller på sådan en dag!
Jeg må indrømme at jeg elsker ALLE former for fastelavnsboller! Om de er gammeldags, almindelige, wienerdej, vandbakkelser og spækket med fløde, i love it! Og jeg kommer da nok også til at dele lidt forskelligt med Jer, det håber jeg ikke at I har noget imod.
Gammeldags fastelavnsboller:
24 stk
210 g smør
50 g gær
1,5 dl mælk
½ tsk salt
400-450 g hvedemel
50 g sukker
korn af 1 vaniljestang
1 æg + 1 æg til pensling
Bagefast kagecreme:
1 æg
2 spsk sukker
1 vaniljestang
2 ½ tsk maizena
2 ½ dl mælk
Glasur og pynt:
Flormelis
kakao
vand
hakket pistacie
guldstøv
Fremgangsmåde:
Kagecreme:
Start med at lave kagecremen, så den kan køle lidt ned inden brug.
Kom æg, sukker, maizena og ½ dl mælk i en lille skål og pisk det godt sammen.
Skrab kornene ud af vaniljestangen. Kom den resterende mælk og vaniljekorn, samt stang op i en tykbundet gryde. Lad mælken komme til kogepunktet og hæld nu æggeblandingen i, mens der piskes. Kog blandingen ca. 2 min under konstant omrøring.
Køl det ned i en ren skål.
Mens cremen køler af, laves dejen.
Dej:
Kom gær op i rørekedlen. Smelt smørret ved middelvarme og tag gryden af varmen. Hæld den kolde mælk op til smørret for at tempererer det lidt. Hæld smør-mælken op til gæren.
Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom vaniljen op i rørekedlen.
Bland 400 g mel, salt, og sukker sammen og kom det op i rørekedlen til de resterende ingredienser. Begynd at ælte dejen med dejkrogen. Tilsæt ægget og ælt dejen til den er lind og samler sig i en kugle. Dejen er meget blød, men synes du den har svært ved at samle sig til en kugle, så tilsæt en lille smule mere mel.
Sæt til hævning i 40 min.
Samling og bagning:
Del dejen i to, og rul hver klump ud til en stor firkant og inddel firkanten i 12 mindre firkanter.
Kom den afkølede kagecreme i en sprøjtepose (nemmere at arbejde med synes jeg, men du kan også bruge en ske) og sæt en god klat på hver firkant, men pas på med at være for gavmild med cremen, da det så gerne vil flyde ud af bollen. Jeg kom hvad der svarer til en spiseskefuld på hver.
Bøj alle hjørnerne, på hver firkant, mod midten og klem dem godt sammen.
Vend bollerne med lukningen nedad på en papir beklædt bageplade og lad dem hæve yderligere 20 min. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Pisk 1 æg sammen og pensl bollerne. Sæt begge plader i ovnen og bag i ca. 18-20 min.
Lad bollerne køle helt af.
Lav en glasur af flormelis, kakao og en smule vand. Glasuren skal være så tyk at den ikke løber ned ad siderne, men den skal ikke være så tyk at den ikke kan fordeles rundt.
Drys med hakket pistacie og guldstøv.