Kanelsnurrer

Kanelsnurrer

[Print_link]

Søger du et alternativ til den klassiske kanelsnegl? Så prøv kanelsnurrerne!

Jeg er stor fan af kanelsnurrer. De holder godt på fugten og i hver bid får man det lækre kanelfyld med. De er skønne året rundt, men specielt her til efteråret og vinteren.

Jeg VED at de kommer til at blive produceret i mit køkken en del gange de næste par måneder, da jeg er gift med en mand som er utroligt glad for dem.

 

Kanelsnurrer:

15 stk

Dej:

2,5 dl mælk

25 g gær

65 g blødt smør

½ tsk salt

45 g sukker

½ tsk stødt kardemomme

ca. 400-500 g hvedemel

  

Fyld:

125 g blødt smør

85 g sukker

3,5 spsk stødt kanel

 

Derudover:

1 æg til pensling

perlesukker

 

Fremgangsmåde:

Lun mælken til de ca. 30 grader (fingervarm) og hæld den op i rørekedlen. Tilsæt gæren i små stykker og rør den ud i mælken.

Kom smør, sukker, kardemomme, salt og 400 g hvedemel op til mælken. Ælt dejen i 6-8 min og lade den hæve tildækket i ca. 15 minutter ved stuetemperatur. Imens laves fyldet.

Kom smør, sukker og kanel op i en skål, og rør sammen med en ske.

Når dejen har hævet de 15 minutter, rulles dejen ud til en firkant på ca. 30×45 cm.

Fordel fyldet på firkanten og fold dejen én gang. (fra dig selv og op til toppen så der er to lag). Skær dejen ud i ca. 2 cm brede strimler så der bliver ca. 15 stk. Skær hver strimmel i næsten 2, ved at skære hele vejen op gennem midten og lade 2  cm være i toppen. Snor de to “stænger” rundt om hinanden. Hold fast i den snoede strimmel med tommel og pegefinger og rul den et par gange rundt om fingrene, så du får en slags snegl.

Læg kanelsnurrerne på to bageplader med bagepapir og lad dem hæve i 30 minutter, tildækket ved stuetemperatur.

Pensl med æg og drys evt. med perlesukker.

Bag én plade ad gangen midt i ovnen i 9-11 min med 200 grader varmluft.

Lad dem køle af på en rist.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

four + 4 =


Translate »