Mine bløde chokoladeboller

Mine bløde chokoladeboller

Print This Post Print This Post

Dette indlæg indeholder reklame og/eller affiliate links

Bløde chokoladeboller med MASSER af chokolade, det er altså noget af de bedste jeg ved. Disse er inspireret ud fra en opskrift jeg engang så i et gammelt Familie Journal blad, hjemme hos min mormor. Dog er smør-mængden og sukker-mængden  reduceret en del (uden det kan smages på bollen!) og så har jeg tilføjet lidt og fjernet lidt. Derudover er de bagt i en bradepande for at de vokser sammen. Det er med til at undgå at bollens sider bliver tørre og kedelige.
Min mormor er en jeg altid har i tankerne når jeg bager… eller står i køkkenet for den sags skyld. Hun har lært mig, at finde glæde og ro i sin sjæl, når man står i køkkenet. Hun har inspireret mig siden jeg var helt lille. Især det der med at eksperimentere i køkkenet. Skal love for at vi har fået serveret nogle sjove ting igennem årene 😉 Nåh, det jeg egentlig ville sige var, at min mormor er verdensmester i at bage boller (opskriften på hendes bedste boller ser I lige her), så dette er kun et forsøg på at nå hende til sokkeholderne!

Pssssst. kan I se den der lækre maskine i baggrunden?? Hold GODT øje med bloggen og Instagram, for der kommer snart en lækker overraskelse omkring sådan en sag!

 

Bløde chokoladeboller

15 boller

1 dl mælk

1 dl A38 

1 dl varmt vand

40 g gær

45 g sukker

1 æg

1 tsk salt

1 tsk vaniljepulver

½ tsk kardemomme

575 g hvedemel, Finax hvid hvede

65 g smør

150 g mørk chokolade, Callebaut

 

Derudover:
1 æg + 2 spsk mælk til pensling

Fremgangsmåde:

Hæld vand og mælk op i en rørekedel sammen med gæren. Rør til gæren er opløst og tilsæt ægget. Bland mel, A38, vaniljepulver, sukker, salt og kardemomme sammen, og hæld det op i rørekedlen. Ælt dejen i 7-10 minutter ved middel hastighed.

Når dejen er smidig og glat, tilsættes smørret i små tern og ælt det ind i dejen, til den er blank og glat. Tilføj chokoladen og ælt det ind i dejen.

Lad dejen hæve 50 minutter ved stuetemperatur, dækket med husholdningsfilm. Når dejen er hævet, deles den i 15 stykker. Form til boller og placer dem i en bradepande der er ca. 35×25 cm. Dæk endnu engang med husholdningsfilm og lad dem hæve igen i ca. 30 minutter. Når de er færdighævet, piskes æg og mælk sammen og pensles på bollerne.

Bag dem ved 200 grader varmluft i 12-15 minutter, til de er smukt gyldne.

Spis dem lune eller opbevar dem i en frysepose i max 3 dage (derefter bliver de lidt tørre og kedelige) eller kom dem i fryseren.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

8 + 3 =


Translate »