Vandbakkelser med hindbærskum og mælkechokolade cremeux
Super fine, enkle og himmelske. Det beskriver ret godt disse vandbakkelser med sprød top. Også kaldet Choux au Craquelin.
De er nemme at lave, hvis man er lidt øvet i det søde køkken. Er du nybegynder er de en god udfordring, som vil bringe smil på læben hos alle du servere denne fine sag for. De smager så skønt, med den bløde vandbakkelse, sprøde krakelerede top, cremede mælkechokolade og syrligt hindbærskum… Virkelig bare, mums! Brug dem evt. som fastelavnsboller, her kan du nøjes med at lade skummet blive inde i bollen, og så pynte med det du ønsker. Virkelig lækkert!
Vær opmærksom på opskriften, cremeuxen skal sætte sig, minimum 6 timer, gerne natten over.
OBS! Vandbakkelserne er bedst på dagen.
Dette indlæg indeholder reklame og/eller affiliate links.
Vandbakkelse med hindbær og chokolade
12 stk
Mælkechokolade cremeux:
1 blad husblas
150 g mælkechokolade, Callebaut
3 æggeblommer
20 g sukker
100 ml piskefløde
100 ml sødmælk
Choux dej:
150 g vand
60 g smør
85 g hvedemel
1 tsk sukker
1 knsp salt
2 æg
Sprød kiksetop:
85 g smør
100 g sukker
1/4 tsk salt
100 g hvedemel
Hindbærskum:
3 dl piskefløde
125 g hindbær
1 tsk vaniljepaste
3-4 spsk flormelis
Fremgangsmåde:
Cremeux:
Kom chokoladen op i en skål (jeg bruger knapper, hak chokoladen fint hvis du bruger blok chokolade). Pisk æggeblommer og sukker let sammen.
Varm fløde og mælk op til kogepunktet i en tykbundet gryde. Hæld straks mælkeblandingen over æggene, i én omgang og pisk med det samme grundigt med et piskeris. Hæld blandingen tilbage i gryden, og varm det op til 83 grader, mens der røres grundigt hele tiden. Hæld straks cremen gennem en sigte over chokoladen. Tilsæt husblassen til blandingen. Rør i cirkulære bevægelser, fra midten, med en dejskraber. til den er fin og blank. Stavblend cremeuxen for at fjerne evt. chokoladeklumper.
Hæld cremeuxen i en sprøjtepose og læg den på køl i minimum 6 timer, gerne natten over.
Choux dej:
Varm vand og smør op i en gryde, til det når kogepunktet. Tilsæt mel, sukker og salt, og rør kraftigt til dejen slipper grydens kanter. Tag gryden af varmen, og lad dejen køle af i 5-7 minutter. Tilsæt ét æg af gangen og rør godt, til dejen samler sig. Fyld dejen i en sprøjtepose og sprøjt 12 runde toppe med en diameter på ca. 5 cm på en bageplade med bagepapir.
Kiksetop:
Varm ovnen til 180 grader.
Ælt alle ingredienser sammen med fingrene. Rul dejen tyndt ud, til ca. 3 mm tykkelse. Stik 12 små cirkler på 4-5 cm i diameter ud, og placer en cirkel på hver af vandbakkelserne.
Bag vandbakkelserne i 30-35 minutter. Åbn IKKE ovnlågen under bagningen, da de så vil falde sammen. Tag forsigtigt en bolle ud af ovnen når tiden er gået. Stil bollen på bordet – begynder den at falde sammen, så stil den straks tilbage i ovnen. Bag 5 min mere. Hvis den ikke falder sammen, tager du blot de resterende boller ud af ovnen.
Lad bollerne køle helt af på en rist.
Hindbærskum:
Pisk fløden cremet med vaniljen, men ikke til skum. Mos hindbærrene til puré, og kom hindbærpuré og flormelis i fløden, og pisk den herefter til skum.
Samling:
Skær et lille hul i toppen af bollen med en lille savtakket kniv. Kom hindbærskummet op i en sprøjtepose med en 2D stjernetyl. Tag cremeuxen ud af køleskabet, og sprøjt en god klat i hver bolle. Sprøjt derefter hindbærskummet i bollen og lav en lille roset på toppen.
Hvordan skal de opbevares indtil servering? På køl eller på køkkenbordet?
Hvis de er fyldt, så i køleskabet. Hvis det bare er vandbakkelsen, så bare på køkkenbordet 🙂