Blåbær cheesecake med browniebund

Blåbær cheesecake med browniebund

Print This Post Print This Post

Blåbær cheesecake med en lækker chewy browniebund, skøn combo!

Dette indlæg indeholder affiliate links.

Jeg lavede denne cheesecake, som et eksperiment, men det blev virkelig lækkert! Den lette cheesecake, står super lækkert til den tunge, chewy browniebund.

Er vil med den flotte lilla farve som blåbærrene giver, det står så fint i kontrast til den mørke bund.

En lækker lækker cheesecake, der i hvert fald skal laves i mit køkken igen!

Opskriften rækker til 10-12 pers.

Brownie:

125 g smør

75 g mørk chokolade

2 æg

1,5 dl sukker

1,25 dl mel

1,5 spsk kakao

50 g grofthakkede valnødder

Blåbær cheesecake:

4 blade husblas

500 g frosne blåbær

2 spsk vand

30 g rørsukker

1 vaniljestang

300 g Philadelphia (ikke light!)

2,5 dl piskefløde

Pynt:

Friske blåbær

Blomster

Crunchy hvide chokolade perler

Crunchy mørke chokolade perler

Fremgangsmåde:

Brownie:

Forvarm ovn til 175 grader.

Smelt chokolade og smør sammen i en gryde. Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps.

Tilsæt skiftevis mel, kakao og smør/chokolade blandingen og rør dejen godt sammen. Hak valnødderne groft og vend dem i dejen.

Forbered en 20 cm springform, med bagepapir i bunden, og hæld brownie dejen heri.

Bag i ca 30 min. (er din form større reduceres bagetiden).

Lad browniebunden køle helt af i springformen.

Tag den afkølede brownie ud af formen. Find en kagering der er større en brownien (så cheesecaken kan skjule browniebunden) og beklæd med kagefolie eller bagepapir.

 

Blåbær cheesecake:

Læg husblas i en skål med koldt vand i ca. 20 min.

Kom blåbærrene i en gryde sammen med vand og rørsukker. Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. Kom både korn og den tomme vaniljestang op i gryden til blåbærrene. Kog forsigtigt op og lad det simre i et par minutter.

Tag gryden af varmen, fjern den tomme vaniljestang og blend bærrene med en stavblender. Klem vandet fra husblassen og tilsæt det straks til de varme bær. Sigt blandingen så frugtkødet bliver skilt fra (det giver en helt glat cheesecake i konsistensen) og lad det køle af til det er fingerlunt.

Kom Philadelphia i en skål og pisk det luftigt. Tilsæt blåbærmassen og pisk det sammen. I en anden skål piskes fløden til en let skum og det vendes forsigtigt sammen med blåbærmassen. Hæld det i formen, henover browniebunden så den skjulen og stil cheesecaken på køl i minimum 4 timer, til den har sat sig.

Pynt den inden servering.

TIP:

Denne cheesecake kan fryses. Tag den blot ud 3 timer før servering og lad den tø i køleskab.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

twenty − three =