Solbær cheesecake snitter

Solbær cheesecake snitter

En elegant kage der vil vække glæde blandt gæsterne.

Denne kage er en skøn måde, at introducere cheesecake, til de folk derude (for ja, de findes), der ikke bryder sig cheesecake, da den både ganachen og kompotten giver en helt anden oplevelse til kagen. 

Dette indlæg indeholder reklame og/eller affiliate links markeret med *.

Solbær cheesecake

8-10 kager

Gold ganache:

100 g Gold chokolade, Callebaut*

50 ml piskefløde

Solbær cheesecakecreme og kompot:

200 g solbær

10 g sukker

½ tsk citronsaft

1 tsk vand

3 blade husblas

30 g flormelis

½ tsk vaniljepaste

150 g flødeost naturel

3,5 dl fløde

Mørdej:

300 g hvedemel

100 g flormelis

150 g smør, stuetemp.

1 æg 

½ stang vanilje

Marengs:

0,75 dl æggehvide

150 g flormelis, sigtet

Derudover:

400 g Ruby chokolade, Callebaut*

75 g hakkede mandler

50 g mørk chokolade

Silikomart Cylindre75 form*

Fremgangsmåde:

Gold ganache:

Kom chokoladen i en skål og stil til side. Varm fløden op i en lille gryde, til den er lige under kogepunktet. Hæld fløden op til chokoladen og lad det stå kort. Rør rundt i midten af blandingen, til det samler sig til en blank masse. (Hvis ikke alle chokoladeklumper vil smelte med, kan du forsigtigt stavblende massen). Kom i en sprøjtepose og læg på køl. 

Cheesecakecreme og kompot:

Udblød husblas i koldt vand i ca. 15 minutter. Kom solbærrene op i en gryde sammen med vand, sukker og citronsaft. Giv det et hurtigt opkog og fjern fra varmen. Hæld blandingen gennem en si og ned i en ren skål, for at dele saften og kompotten fra hinanden. Kom den udblødte husblas i saften og lad det hele køle af.

I en anden skål piskes flødeost, flormelis og vaniljepaste sammen, med en elpisker, til det er glat og cremet. I en separat skål piskes fløden til skum.

Vend solbærsaften og flødeostblandingen sammen, lidt ad gangen. Vend herefter flødeskummet i, ad 2 omgange. Hæld massen op i en engangssprøjtepose og fyld formen halvt op. Kom kompotten i en sprøjtepose og sprøjt en stribe kompot på cremen. Fordel også en stribe af Gold ganachen. Fyld op med cheesecakecremen.    

Stil i fryseren i minimum 6 timer. 

Mørdej:

Skrab kornene ud af vaniljestangen. Rør vaniljekornene ud i lidt flormelis, for at skille kornene ad. Kom alle ingredienserne op i en skål, og ælt kun til dejen lige akkurat er samlet.

Rul dejen ind i film, og læg på køl i 30-60 min. Forvarm ovnen til 200 grader, alm. ovn.

Rul dejen ud til ca. 4 mm tykkelse og stik bunden ud med den smalle udstikker, fra “Cylindre 75” formen. Bag bundene ca. 8-10 minutter til de er gyldne. 

Chokoladedyp, marengs og samling:

Smelt Ruby chokoladen og vend hakkede mandler heri. Tag cheesecakesne ud af fryseren og sæt to tandpinde i hver. Dyp dem herefter i chokoladen. Sæt med det samme af på bunden.

Lad kagerne tø op i køleskab i et par timer. 

Pisk æggehviderne stive og tilfør den sigtede flormelis. Pisk til en stiv marengs i ca. 5 min. Kom marengsen i en sprøjtepose med en bladtyl. Sprøjt på toppen af kagen. 

Lav små stilke ud af den mørke chokolade. Pensl dem evt. med rosa dust. Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

11 + 20 =


Translate »