Lemon meringue cheesecake

Lemon meringue cheesecake

Print This Post Print This Post

Syrlig, sød og uovertruffen.

Sikke en sommer vi bliver forkælet med i år. Jeg havde ellers planlagt at hele min sommerferie skulle bruges i køkkenet nærmest (jeg har jo en ret lang én af slagsen), men pga varmen, er det ikke tilfældet! Det er simpelthen for varmt til at jeg kan holde det ud, men jeg sniger mig i køkkenet, så snart at chancen byder sig, for vejr, barn og lyst. Okay, lysten er der jo egentligt altid!

Med denne opskrift, får I endnu en cheesecake til samlingen! Cheesecake kan jeg nemlig altid spise! Især når det er denne syrlige Lemon meringue cheesecake med mandelbund og toppet med brændt marengs – virkelig, virkelig lækker!

Lemon meringue cheesecake

10 personer

Mandelbund:

20 cm springform

200 g mandler

2 store æg

200 g sukker

½ tsk vaniljepaste

Cheesecake:

Saft af 2 hele citroner

80 g sukker

3 blade husblas

1 spsk vaniljepaste 

30 g flormelis

150 g flødeost, naturel

3,5  dl fløde

evt. lidt gul pastafarve

Marengs:

1 dl æggehvide

200 g flormelis

½ tsk vaniljepaste

Udstyr:

20 cm kagering

gasbrænder

kagefolie

Fremgangsmåde:

Mandelbund:

Tænd ovnen på 175 grader (varmluft 160 grader) og forbered en 20 cm springform. Beklæd bunden af springformen med bagepapir. Stil formen til siden.

Blend mandlerne til groft mandelmel. I en skål piskes æg, vanilje og sukker lyst og luftigt. Vend mandelmelet i, med en dejskraber.

Kom blandingen i den forberedte form og bag kagen i ovnen 25-35 min. Tjek med en tandstik efter 25 minutter, om kagen er færdig. Tandstikken skal komme ren op (men glinse lidt). Tag kagen ud og køl den af i formen. (Grunden til den store forskel i bagetid, er simpelthen at ingen ovne er ens! Det har også betydning hvorvidt du bager med varmluft eller ej.)

Cheesecake:

Find det ønskede kagefad/tallerken frem og placer en 20 cm kagering herpå. Beklæd kageringens sider med kagefolie og læg derefter mandelbunden heri. 

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 15 minutter.
I en gryde koges citronsaften sammen med sukkeret, og fjernes derefter fra varmen. Kom den udblødte husblas op til citronsaften, og smelt den heri. Lad det køle lidt. 

I en skål piskes flormelis, vanilje og flødeost sammen. Hvis du vil have det lille gule strejf som jeg, tilsæt da lidt gul pastafarve. I en anden skål piskes fløden til let skum. Vend lidt af flødeskummet i citronsaften for at temperere den lidt, og rør det hurtigt sammen! Kom hele citronblandingen op til flødeostmassen og vend det hurtigt sammen. Vend flødeskummet i, af 2 omgange, og vend det forsigtig sammen, for at bevare lidt luft.

Hæld cheesecake massen oven på mandelbunden og stil kagen på køl minimum 6 timer. Jeg sætter ofte mine cremer, mousser og cheesecake masser, med husblas, i fryseren. Både fordi det går hurtigere, men også fordi man får en skarp kant, når man fjerner kageplasten. Bare husk at lade kagen tø op i køleskabet, inden du pynter den. 

Marengs:

Sigt flormelisen indtil alle klumper er væk.

Pisk æggehviderne stive og tilsæt flormelisen lidt ad gangen. Pisk indtil marengsen er sej og kan holde stive toppe. 

Tag kagen ud fra køl og fjern kagering og kagefolie.

Ved hjælp af en paletkniv spredes marengsen ud på toppen af cheesecaken. Brænd marengsen med en gasbrænder og server. 

TIP:

Du kan sagtens lave cheesecaken flere dage før (uger før hvis du fryser den), men marengsen skal laves kort tid inden servering.

Dette indlæg indeholder reklame og/eller affiliatelinks



8 thoughts on “Lemon meringue cheesecake”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

six + 5 =


Translate »