Mælkechokolade cheesecake med kakao/kiksebund

Mælkechokolade cheesecake med kakao/kiksebund

Print This Post Print This Post

Jeg er blevet ret vild med cheesecakes – og har en masse ideer jeg gerne vil have testet af! Men det er som om at alt tid flyver afsted hva´?

Dette indlæg indeholder reklame og/eller affiliate links.

Nu kunne jeg endelig få lov at dele denne fantastiske mælkechokolade cheesecake med jer! Min side har drillet lidt, så det har ikke helt villet som jeg.

Så hvad bedre end at starte 1. december med en lækker kage til weekendens gæster eller til adventshyggen med familien på søndag.

Denne lækre cheesecake serverede jeg for min søde veninde Christina, fra 100hjerter.dk, og ikke mindst hendes søde mand og lille søn! Jeg nyder sådan nogle timer med søde venner, lækkert mad og gode grin.

Rigtig god fornøjelse!

Mælkechokolade cheesecake med kakao/kiksebund

16 cm form – 8-10 personer

 

Kiksebund:

180 g vaniljekiks

90 g smør

1½ spsk kakao

 

Cheesecake:

4 blade husblas

1 spsk vand

200 g flødeost naturel (ikke light)

125 g sukker

200 g mælkechokolade, Callebaut

200 ml piskefløde

 

Pynt:

Marengskys (opskrift her)

Friske hindbær

Dulche leche

Chokoladepynt

Rød skovsyre

Fremgangsmåde:

Kiksebund:

Smelt smørret i en gryde og tilsæt kakaoen. Rør blandingen godt sammen. Kom kiksene i en pose og knus dem med en kagerulle.

Bank kiksene til de er fine, med større stykker iblandt.

Hæld kiksene op til kakaosmørret og bland det godt sammen. Beklæd em 16 cm kagering med kagefolie. Fordel kiksemassen i formen ved at fordele lidt i bunden og tilfældigt op af siderne ved hjælp af en ske. Stil på køl.

 

Cheesecake:

Udblød husblassen i koldt vand i ca. 15 min.

Varm en lille gryde op og fjern derefter fra varmen. Vrid IKKE husblassen for vand og smelt husblassen i gryden, i vandet der hænger ved. 

Pisk sukker sammen med flødeosten til det er luftigt og cremet. Bland hurtigt den varme husblas i.

Smelt mælkechokoladen og vend den forsigtigt, men hurtigt i ostecremen. I en anden skål piskes fløden til let skum og vendes forsigtigt i ostecremen.

Find den forberedte bund og form frem.

Hæld cheesecakemassen i og glat toppen helt.

Stil kagen på frys minimum 6 timer, til den har sat sig helt.

 

Pynt:

Tag cheesecaken ud af fryseren og befri den for form og kagefolie.

Kom Dulche Leche i en sprøjtepose og fyld de friske hindbær med karamellen. Placer hindbærrene rundt omkring på cheesecaken.

Fordel nogle marengskys og chokoladepynt på cheesecaken, samt friske skovsyre.

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 − ten =