Oreo Cheesecake med chokoladebund

Oreo Cheesecake med chokoladebund

Print This Post Print This Post

Denne cheesecake er seriøst blevet min nye favorit – jeg knus-elsker den!

Dette indlæg indeholder reklame og/eller affiliate links.

Udover at jeg elsker den, så kan jeg se på min Instagram, at I derude også er ret vild med den! Looket af den i hvert fald – men tro mig, smagen er endnu bedre!

Jeg har valgt at dele den med jer idag, fordi det jo selvfølgelig er Bagedyst-dag! Og så skal der da deles en lille opskrift!

Men derudover, også for at fejre at der sker noget meget stort herhjemme, som nok kommer til at have en betydning for min aktivitet på siden her de næste par måneder! 

VI HAR KØBT HUS!

Jep, det er helt uvirkeligt og fantastisk! Vi skal til at renovere om nogle uger = nyt stort køkken til mig! Wuhuu! Når man som jeg elsker at stå i et køkken, er det ret deprimerende at ens køkken består at 2 skabe og 3 små skuffer. 

Jeg lover at dele mit nye lækre køkken med jer, når det engang er blevet sat op (og valgt!) haha.

I mellemtiden, kunne jeg rigtig godt tænke mig at høre hvad I gerne kunne tænke jer at se nogle opskrifter på? 

 

Oreo cheesecake med chokoladebund

16 cm form – 8-10 personer

Chokoladebund:

100 g sukker

100 g æggeblommer

100 g mørk chokolade, Callebaut

100 g smør

50 g mandler

 

Cheesecake:

4 blade husblas

200 g flødeost naturel (ikke light)

125 g sukker

saft fra 1 citron

200 g hvid chokolade, Callebaut

200 ml piskefløde

8 oreo 

 

Ganache:

250 ml piskefløde

40 g honning

200 g mørk chokolade, hakket, Callebaut

75 g smør, i tern

 

Pynt:

Spiselige tørrede blomster

guldstøv

rød skovsyre

Fremgangsmåde:

Bund:

Rist mandlerne af på en pande og hak dem groft. Stil til siden.

Pisk sukker og æggeblommer til hvid og luftig æggesnaps.

I en lille gryde smeltes smør og chokolade forsigtigt sammen ved lav varme. Vend forsigtigt chokoladeblandingen i æggesnapsen til det er ensartet. Vend forsigtigt de hakkede ristede mandler i dejen også. Beklæd en 22 cm springform med bagepapir og hæld dejen heri.

Bag midt i ovnen i ca. 35-40 min. Lad den køle i formen.

Når kagen er afkølet tager du din 16 cm kagering, som skal bruges til cheesecaken og stik ud i midten af den afkølede bund.

Rengør kageringen, stil den på det ønskede kagefad og beklæd kageringen med kagefolie. Læg den udstukne chokoladebund i.

 

Cheesecake:

Udblød husblassen i koldt vand i ca. 15 min.

Varm citronsaften op i en lille gryde og fjern derefter fra varmen. Vrid husblassen for vand og smelt den i den varme citronsaft. 

Pisk sukker sammen med flødeosten til det er luftigt og cremet. Bland hurtigt den varme citronblanding i.

Smelt den hvide chokolade og vend den forsigtigt, men hurtigt i osteblandingen. I en anden skål piskes fløden til let skum og vendes forsigtigt i osteblandingen.

Find den forberedte bund og form frem.

Hæld 1/3 af ostecremen på den forberedte bund. Knus 4 oreo i store stykker over ostecremen. Fordel 1/3 af ostecremen herpå og knus de sidste 4 oreo i store stykker ud over cremen. Slut af med det resterende ostecreme og glat toppen helt.

Stil kagen på frys minimum 6 timer, til den har sat sig helt.

Forbered i mellemtiden chokolade ganachen.

 

Ganache:

Kom den hakkede chokolade og smør i en skål. Stil til siden.

I en lille gryde varmes fløden og honningen op ved medium varme, til det når kogepunktet.

Hæld den varme fløde over i skålen til chokolade og smør. Rør straks sammen med et piskeris, til massen er glat og skinnende.

Dæk med plastfilm helt ned til ganachen og stil på køl til den er sprøjtefast. Kom ganachen i en sprøjtepose med tyl.

 

Pynt:

Tag cheesecaken ud af fryseren og sprøjt smukt med ganachen. 

Drys med lidt tørrede spiselige blomster og lidt guldstøv. Slut af med lidt rød skovsyre.

Lad cheesecaken tø op i køleskab 1 times tid.



6 thoughts on “Oreo Cheesecake med chokoladebund”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 + fifteen =


Translate »