Oreo Cheesecake med chokoladebund
Denne cheesecake er seriøst blevet min nye favorit – jeg knus-elsker den!
Dette indlæg indeholder reklame og/eller affiliate links.
Udover at jeg elsker den, så kan jeg se på min Instagram, at I derude også er ret vild med den! Looket af den i hvert fald – men tro mig, smagen er endnu bedre!
Jeg har valgt at dele den med jer idag, fordi det jo selvfølgelig er Bagedyst-dag! Og så skal der da deles en lille opskrift!
Men derudover, også for at fejre at der sker noget meget stort herhjemme, som nok kommer til at have en betydning for min aktivitet på siden her de næste par måneder!
VI HAR KØBT HUS!
Jep, det er helt uvirkeligt og fantastisk! Vi skal til at renovere om nogle uger = nyt stort køkken til mig! Wuhuu! Når man som jeg elsker at stå i et køkken, er det ret deprimerende at ens køkken består at 2 skabe og 3 små skuffer.
Jeg lover at dele mit nye lækre køkken med jer, når det engang er blevet sat op (og valgt!) haha.
I mellemtiden, kunne jeg rigtig godt tænke mig at høre hvad I gerne kunne tænke jer at se nogle opskrifter på?
Oreo cheesecake med chokoladebund
16 cm form – 8-10 personer
Chokoladebund:
100 g sukker
100 g æggeblommer
100 g mørk chokolade, Callebaut
100 g smør
50 g mandler
Cheesecake:
4 blade husblas
200 g flødeost naturel (ikke light)
125 g sukker
saft fra 1 citron
200 g hvid chokolade, Callebaut
200 ml piskefløde
8 oreo
Ganache:
250 ml piskefløde
40 g honning
200 g mørk chokolade, hakket, Callebaut
75 g smør, i tern
Pynt:
Spiselige tørrede blomster
guldstøv
rød skovsyre
Fremgangsmåde:
Bund:
Rist mandlerne af på en pande og hak dem groft. Stil til siden.
Pisk sukker og æggeblommer til hvid og luftig æggesnaps.
I en lille gryde smeltes smør og chokolade forsigtigt sammen ved lav varme. Vend forsigtigt chokoladeblandingen i æggesnapsen til det er ensartet. Vend forsigtigt de hakkede ristede mandler i dejen også. Beklæd en 22 cm springform med bagepapir og hæld dejen heri.
Bag midt i ovnen i ca. 35-40 min. Lad den køle i formen.
Når kagen er afkølet tager du din 16 cm kagering, som skal bruges til cheesecaken og stik ud i midten af den afkølede bund.
Rengør kageringen, stil den på det ønskede kagefad og beklæd kageringen med kagefolie. Læg den udstukne chokoladebund i.
Cheesecake:
Udblød husblassen i koldt vand i ca. 15 min.
Varm citronsaften op i en lille gryde og fjern derefter fra varmen. Vrid husblassen for vand og smelt den i den varme citronsaft.
Pisk sukker sammen med flødeosten til det er luftigt og cremet. Bland hurtigt den varme citronblanding i.
Smelt den hvide chokolade og vend den forsigtigt, men hurtigt i osteblandingen. I en anden skål piskes fløden til let skum og vendes forsigtigt i osteblandingen.
Find den forberedte bund og form frem.
Hæld 1/3 af ostecremen på den forberedte bund. Knus 4 oreo i store stykker over ostecremen. Fordel 1/3 af ostecremen herpå og knus de sidste 4 oreo i store stykker ud over cremen. Slut af med det resterende ostecreme og glat toppen helt.
Stil kagen på frys minimum 6 timer, til den har sat sig helt.
Forbered i mellemtiden chokolade ganachen.
Ganache:
Kom den hakkede chokolade og smør i en skål. Stil til siden.
I en lille gryde varmes fløden og honningen op ved medium varme, til det når kogepunktet.
Hæld den varme fløde over i skålen til chokolade og smør. Rør straks sammen med et piskeris, til massen er glat og skinnende.
Dæk med plastfilm helt ned til ganachen og stil på køl til den er sprøjtefast. Kom ganachen i en sprøjtepose med tyl.
Pynt:
Tag cheesecaken ud af fryseren og sprøjt smukt med ganachen.
Drys med lidt tørrede spiselige blomster og lidt guldstøv. Slut af med lidt rød skovsyre.
Lad cheesecaken tø op i køleskab 1 times tid.
Tillykke med huset 😊
Jeg kunne godt tænke mig en opskrift med salt karamel. Det er så lækkert.
Tusinde tak!
Arh ja! Det skal jeg da have fremtryllet! Jeg går i tænkeboks med noget lækkert. Tak 🙂
Må jeg spørge hvilken tylle du har brugt? Vil gerne lave sådan en flot dekoration 🙂
Knus Laura
Hej Laura
Mener den hedder JEM 2J ? 🤔 Du kan i hvert fald finde en lignende hos cups4cakes har linket til en her: https://cups4cakes.dk/collections/tyller/products/jem-stor-blomst-1
Knus og tak for at du læser med.
Smukt. Tusind tak for link!
Må jeg også spørge til en ovntemperatur?
Vh