Syrlig passionsfrugt cheesecake med knasende chokoladebund

Syrlig passionsfrugt cheesecake med knasende chokoladebund

De lækreste cheesecake stænger med passionsfrugt.

Print This Post Print This Post

Det er ALT for længe siden jeg kreerede disse passionsfrugt cheesecakes i køkkenet, og en skam at opskriften først kommer nu! Men, har været en travl dame de sidste lange stykke tid, men i mandags, den 25. juni, tog jeg min afsluttende eksamen, og så står den på en god lang sommerferie, der kommer til at byde på masser af testbagninger og opskrifter til jer! Jeg har nemlig sommerferie indtil september, hvor jeg starter som kontorelev ved retten i Kolding. Jeg GLÆDER mig!  
Jeg er egentlig uddannet i butik, men det blev aldrig rigtig livet for mig. Efter min barsel startede jeg så på kontoruddannelsen, og det er klart den rette vej for mig, og nu starter jeg snart på det nye spændende kapitel! 

Nå! Den opskrift der! Jeg kreerede denne lille lækre sag, passionsfrugts cheesecake, en dag hvor vi fik besøg af min søde veninde Christina, som har bloggen www.100hjerter.dk, og hendes mand Henrik. De var ret begejstret, og så bliver man jo glad i sit lille kagehjerte!

Syrlig passionsfrugt cheesecake

8-10 kager

5 passionsfrugter

10 g sukker

½ tsk citronsaft

1 tsk vand

3 blade husblas

30 g flormelis

½ tsk vaniljepaste

150 g flødeost naturel

3,5 dl fløde

Bund:

100 g mælkechokolade

5 vaniljekiks el. 7 mariekiks

lidt salt

 

Glaze:

4 blade husblas

110 g hvidt sukker

100 g sødmælk

30 g glukosesirup

120 g hvid chokolade, Callebaut

Gul pastafarve

 

Pynt:

50 g hvid chokolade

Rød skovsyre

Marengskys

Udstyr:

Fashion Eclair form

Fremgangsmåde:

Cheesecake:

Udblød husblas i koldt vand i ca 15 minutter. Del passionsfrugterne i to, og skrab frugtkødet ud med en ske. Kom det op i en gryde sammen med vand, sukker og citronsaft. Giv det et hurtigt opkog og fjern fra varmen. Hæld blandingen gennem en si og ned i en ren skål, for at fjerne frugtkød og sten. Kom den udblødte husblas heri og lad det køle til stuetemperatur. 

I en anden skål piskes flødeost, flormelis og vaniljepaste sammen, med en elpisker, til det er glat og cremet. I en separat skål piskes fløden til skum.

Vend passionsfrugtsaften og flødeostblandingen sammen, lidt ad gangen. Vend herefter flødeskummet i, ad 2 omgange. Hæld massen op i en engangssprøjtepose og fordel den i formen.

Stil i fryseren i minimum 6 timer. 

Bund:

Kom kiksene i en foodprocessor og blend til krummer, der gerne må være lidt større stykker i for ekstra knas. Smelt chokoladen og vend kiksene heri. Kom evt. en lille smule salt i, det klæder chokoladen.

Spred ud på et stykke bagepapir, ved hjælp af en lille spatel, til ca 4-5 mm tykkelse. Stil i køleskabet til det har sat sig. 

Glaze:

Når cheesecaken er stivfrossen, gøres alt klar til glazen.

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 15 min. Hæld sødmælk, glukosesirup og sukker i en gryde, og bring det i kog ved middelvarme, til sukkeret er opløst.

Den hakkede hvide chokolade kommes op i en høj kande. Tilsæt gul farve. Hæld den varme mælkeblanding op til chokoladen og tilsæt husblassen. Blend det hele sammen med en stavblender (vigtigt at holde stavblenderen nede i massen, så der ikke dannes for mange luftbobler).

Lad glazen køle ned ved stuetemperatur, til den når en temperatur der hedder 32-35 grader, først der er den klar til at blive hældt over kagen.

Samling og pynt:

Tag chokoladebunden ud af køleskabet og stik bunde ud med den medfølgende udstikker. Jeg brugte den smalle.

Når glazen har nået sin temperatur, tages kagerne ud af fryseren og befries fra formen. Placér kagerne på chokoladebundene, på en rist med en bradepande under til at opfange glazen.

Hæld glazen over kagen og lad det overskydende rende af. Flyt FORSIGTIGT kagerne til et fad. 

Temperer den hvide chokolade (eller brug en overtrækschokolade, evt. fra Odense marcipan) og kom den i en sprøjtepose. Klip et LILLE hul i sprøjteposen og lav lange tynde streger med den, på et stykke bagepapir. Lad chokoladen størkne.

Pynt kagerne med tynde strå af chokolade, marengskys og rød skovsyre. 

Dette indlæg indeholder affiliate og/eller reklamelinks.



4 thoughts on “Syrlig passionsfrugt cheesecake med knasende chokoladebund”

  • Jeg sidder her og kigger på dine spændende kager, og er noget så begejstret for denne. Men hvilken form bruger du? Jeg kan ikke lige se for mig hvad jeg skal bruge.

    Udover det må jeg lige sige, at efter at have fulgt dig på instagram i noget tid, er jeg utrolig glad for at læse dette opslag, hvor jeg kan se vi bliver kollegaer til september !

    • Hej Christina,
      Jeg har faktisk linket til formen i opskriften, under udstyr 🙂
      Det er en fashion eclair silikoneform – fra kageting.dk

      Næææææh! Hvor spændende! Hvilken afdeling er du i? Eller er du også nystarter?
      Det vil jeg da glæde mig til!

      • Ja nu ser jeg det jo højt og tydeligt! Ved ikke hvor mange gange jeg har læst det igennem, men har ikke tænkt på selvfølgelig at kigge der.

        Jeg er i fogedretten, har været i Kolding i 3½ år nu. Dejlig arbejdsplads. Ser frem til at møde dig og arbejde sammen med dig. Og måske lure lidt bage tricks 😉 hehe.

        • Nogle gange vandrer øjnene bare forbi! Haha!

          Ej hvor dejligt! Vil se frem til at mæde dig, og jeg er altid klar med tips og tricks og kagerester 😍
          Knus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

six + nineteen =


Translate »