De sødeste julekiks

De sødeste julekiks

Print This Post Print This Post

Disse kiks er super søde, og børnene vil elsker dem! Så tag dem med i køkkenet og begiv jer ud i disse fine kiks!

Så blev det fredag – og det betyder, for de fleste, weekend!

Vi skal i denne weekend være sammen med familie og have julehyggedag – hvor skønt er det ikke lige?

Hvis i skal til nogle forskellige ting her i weekenden eller bare inden jul, er disse kiks en rigtig sød idé til en værtindegave… Hvis de ikke er spist inden!

Alt hvad man skal bruge, til denne udgave, er disse forme, der både har udstikkeren og formen til chokolade “pladerne”.

DSC_0096

Jeg ved de kan købes på Bagebixen.dk – men hvis i ikke har disse forme, eller ikke kunne tænke jer at investere i dem – så kan man komme langt med sin fantasi!

Kan også sagtens bruges alle mulige andre udstikkere og evt. dekorere med glasur og krymmel.

Jeg kunne ikke styre mig og købte både den firkantede og den runde – ups!

Man kan støbe i én slags chokolade, eller man kan variere det 🙂    Hvis du er rigtig modig, så farv noget hvid chokolade og farvelæg motiverne! Men det kræver tålmodighed, og højst sandsynligt lidt snilde.

Kiks:

275 g hvedemel

150 g smør, i små tern

85 g sukker

Korn fra 1 vaniljestang

1 æggeblomme

Samt:

400 g chokolade (mørk, lys eller hvid, lav din favorit)

DSC_0028

Fremgangsmåde:

Forvarm ovn til 180 grader (170 grader varmluft, hvis du bager flere plader ad gangen).

Kom alle ingredienserne op i rørekedlen og ælt det sammen med dejkrogen, til det er godt blandet sammen (ælt det ikke for meget).

Pak dejen ind i film og læg på køl i 1 time.

Tag dejen ud af køleskabet og lad den hvile ved stuetemperatur i ca. 10 min.

Rul dejen ud til 4-5mm tykkelse og brug stik ud med udstikkere. Kom de udstukne kager på en bageplade med bagepapir. Husk en smule afstand imellem.

Bag ca. 10 min, eller til de er gyldne, i den forvarmede ovn.

Lad kagerne køle helt af.

Temperér din chokolade, så de får knækket når man bider i kiksen.

Fyld chokoladen i formene og lad dem størkne helt på køl.

Når chokoladerne er størknet, tages de ud af formene, og der laves flere.

Kom en lille klat chokolade på en afkølet cookie og placér din chokoladefigur herpå. Lad dem stå, til chokoladeklatten har sat sig. Det fungere som lim.

Fortsæt til alle er færdige.

Disse er skabt til at blive delt med nære og kære.

DSC_0029

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

thirteen + 4 =


Translate »