“Farmor’s sprøde cigarer”
Imorgen er det juleaften.. Der længe længe til!
Navnet ved jeg ikke rigtig hvor kommer fra egentlig, andet end at opskriften er en jeg har fået af min farmor. Den er blevet et must at lave til jul, da den er blevet en af min svigermors ynglings! Og eftersom mine svigerforældre kommer i morgen og fejre jul sammen med os – var jeg nødt til at lave en portion af disse. Og når de er så nemme at lave, er det jo ingen sag.
Rigtig god lille juleaften allesammen <3
Her skal den nydes i fulde drag med julefilm, varm kakao og julesnoller!
Sprøde chokoladecigarer:
ca. 40 stk.
100 g hasselnødder
175 g blødt smør
1 dl sukker
3,5 dl hvedemel
1 tsk vaniljesukker
2 spsk piskefløde
100 g mørk chokolade
Fremgangsmåde:
Forvarm ovn til 180 grader.
Rist nødderne i ca. 8 min i ovnen.
Blend eller hak nødderne fint. Kom alle ingredienser, bortset fra chokoladen, op i en skål. Saml dejen med hænderne.
Rul dejen ud i lillefingertykke pølser. Skær dem herefter i 5-6 cm lange stykker. Læg dem på en papirbeklædt bageplade. Bag ved 180 grader i 12-15 min. De skal være gyldne. Lad dem afkøle helt.
Smelt chokoladen og dyp den ene ende i chokoladen. Lad chokoladen størkne.
Opbevar småkagerne i en kagedåse.
Sikke en dejlig side, du har her, Sine. De her ser vildt lækre ud – dem vil jeg prøve 🙂
Tusinde tak!!