Chocolate chip cookies – Bryllup
De her cookies er blevet en specialitet i mit køkken!
Der er ALTID nogle der spørger efter de her cookies, så de bliver bagt mange gange på ét år, så de skulle selvfølgelig være en del af vores kagebord til brylluppet! Og jeg vil mene de var en succes, for jeg havde bagt ca. 100 stk og der var kun 6 stk tilbage efter brylluppet. Det tager jeg som en kompliment 😉
Og hvem elsker ikke en god cookie, fyldt med chokoladestykker? Sprød udenpå og chewy indeni?
Jeg gør i hvert fald! Jeg ynder at have cookies i fryseren til når den søde sult melder sig, eller der kommer uventede gæster! Ligeså opbevarer jeg tit bare cookie dejen i kugler på frys, klar til at smide i ovnen til en nybagt cookie.
Chocolate Chip Cookies
ca. 40 stk
226 g. smør, blødt
200 g. sukker
235 g. muscovado sukker
1 tsk. vanilleekstrakt
1 stort æg
2 store æggeblommer
350 g. hvedemel
10 g. Maizena
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
200 g. mørk chokolade
100 g. hvid chokolade
100 g mælkechokolade
Fremgangsmåde:
Forvarm ovn til 180 grader, varmluft.
Rør smør, sukker og muscovado sukker, luftigt i ca. 3 min.
Tilsæt 1 æg, og rør godt, inden du tilsætter de 2 blommer, én ad gangen. Tilsæt nu vaniljeekstrakt og rør luftigt i yderligere 2 minutter.
Bland herefter mel, Maizena, bagepulver og natron sammen og tilsæt melblandingen til smørblandingen, og bland til det hele er godt mixet sammen.
Hak den chokoladerne eller kom direkte i dejen hvis du bruger knapper ligesom jeg og tilføj chokoladen til dejen.
Fordel med en cookiescoop eller rul kugler af dejen, og fordel på bageplader med bagepapir. HUSK, god afstand imellem kagerne, da de flyder ud under bagning.
Bag i ca. 10-13 minutter, til de er gyldne.
Lige når cookiesne tages ud af ovnen, vil de være bløde, men de sætter sig hurtigt.
Læg cookiesne på en rist, så de kan køle af.
God Fornøjelse!