- - https://cupcakesbysine.dk -

Havrekager med chokolade

Lækre sprøde- og chewy, småkager, lagt sammen med mørk chokolade. Nemme, lækre og skønne til enhver lejlighed.

Åh jeg får SÅ mange søde beskeder fra jer. TAK! Og nej, jeg er ikke stoppet med at bage 😀   men med et fuldtidsjob, en søn der lige er startet i børnehave, familieliv og ingen dagslys, gør at der desværre ikke bliver bagt så meget disse dage. Jeg PRØVER, at komme efter det og har mange tanker om ting der skal laves over det næste stykke tid. Så jeg har ikke glemt jer- eller kagerne! PROMISE!

Jeg vil lige dele en lille hurtig, nem opskrift med jer, på nogle lækre småkager, med chokolade.

Jeg prøvede mig lidt frem og tilbage med disse her, og nåede så endelig frem til en version, som jeg blev glad for! De er nemlig dejligt sprøde i kanterne, og lidt chewy i midten – magiske! Manden min, godkendte dem med det samme!

Jeg tænkte flere gange, mens jeg bagte dem, gudfader dog, bliver det nogensinde som jeg har tænkt! De flød ikke ud, de puffede op lige pludselig… men SÅ… så få minutter inde de var færdige, flød de ud, blev helt flade og smukt gyldne. 

 

Havrekager med chokolade

ca. 12-16 samlede småkager.

150 g smør

180 g havregryn

2 æg

200 g sukker

2 tsk bagepulver

1 tsk vaniljepaste

200 g mørk chokolade, Callebaut [1]

Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen til 175 grader.

Smelt smørret og rør havregrynen i.

Pisk æg, sukker og vanilje sammen (ikke til luftig æggesnaps, som til lagkagebunde) i et par minutter.

Bland havregrynsblandingen og bagepulveret i. Vend det hele sammen.

Fordel dejen i “klatter” på bageplader, beklædt med bagepapir, ved hjælp af to teskeer. Hold god afstand imellem, da de flyder meget ud. Jeg havde 8 stk på mine plader.

Bag i midten af ovnen i 10-12 minutter, til de er gyldne i kanten. Lad småkagerne køle af på en rist.

Smelt chokoladen og fordel en god klat chokolade på halvdelen af småkagerne, saml småkagerne med de resterende småkager.

Stil på køl 1 time, inden servering. Opbevar i en tætsluttende dåse, på køl.