Hindbærsnitter

Den gode gamle klassiker! Altid et hit her hjemme.
Min kære kæreste er vild med hindbærsnitter, især dem som jeg laver i mit køkken, så her får i en opskrift, på mine ynglings snitter!
Nogle gange er de gode gamle klassikere, bare bedst <3
Mørdej:
Giver 12 samlede snitter
300 g hvedemel
100 g flormelis
150 g smør, stuetemp.
1 æg
½ stang polynesisk vanilje / 1 stang alm.vanilje
Hindbærmarmelade:
300 g frosne hindbær
4 spsk sukker
½ stang polynesisk vanilje / 1 stang alm. vanilje
2 tsk maizena, blandet med 2 spsk vand
atamon til skyldning af glas
Pynt:
Flormelis
Vand
Frysetørret hindbær
Usaltede pistacienødder
Fremgangsmåde:
Kom de frosne bær op i en gryde, sammen med sukker og vaniljekorn, samt stang. Tilføj et par spsk. vand, for at forhindre at bærrene brænder på i bunden.
Kog bærrene ud, og mos dem lidt undervejs. Kog i 5-10 min, mens der røres jævnligt. Når bærrene er kogt ud, kommes maizena-blandingen i, lidt ad gangen. Jeg synes at denne mængde maizena, passer godt til mængden af marmelade. Husk at marmeladen er mere flydende når den er varm.
Kom på et atamon skyllet glas – og stil på køl i et par timer.
Rør vaniljekornene ud i lidt flormelis, for at skille kornene ad.
Kom alle ingredienserne op i en skål, og ælt kun til dejen lige akkurat er samlet.
Rul dejen ind i film, og lig på køl i 30-60 min.
Forvarm ovnen til 200 grader, alm. ovn.
Rul dejen ud til ca. 3 mm tykkelse, og stik bundene ud med en kruset udstikker på ca. 6-7 cm. Har du ikke sådan en, kan du også bruge en glat udstikker eller et glas.
Kom bundene på en bagepapir beklædt bageplade, og bag bundene i ca. 8 min. Eller til de er let gyldne. Køl bundene af.
Par bundene sammen, to og to.
Lav glasur af flormelis og vand, den skal kunne smøres ud, men ikke være for flydende.
Hak pistacienødderne fint, og stil til side.
Kom lidt glasur på den ene af de to bunde, og fordel det pænt med en paletkniv. Kom med det samme frysetørret hindbær, og hakket pistacie på. Lad glasuren sætte sig.
Tag nu den anden bund, og kom en smule af den hjemmelavede marmelade på. Saml snitten med den pyntede top. Fortsæt til de alle er færdige.
Opbevar i en tætlukket dåse.
Hej
Hvor længe kan bundene holde sig?
Hvis man nu lavede en lidt større portion også bare kunne samle kagerne hvis man lige pluslig får gæster
uha, ligesom med hjemmelavede småkager, er de bedst når de er friskbagte. Men én uges tid i en tætsluttende kagedåse – evt. prøve at fryse nogle stykker og se hvordan de er efter en optøning. 🙂