Sprøde sugar cookies med tekst – Bryllup

Sprøde sugar cookies med tekst – Bryllup

Print This Post Print This Post

Disse smukke cookies var en del af kagebordet til vores bryllup lørdag d. 3. juni. En helt fantastisk dag, som jeg har glædet mig til at vise Jer skønne kager fra!

De er super simple at lave, så selv den mest uerfarne bager kan være med her. Dejen kan forberedes et par dage i forvejen og opbevares på køl.

Når cookiesne er bagt opbevares de i lufttætte dåser/beholdere og kan holde sig et godt stykke tid, MEN de er nu altså bedst den første uges tid (jeg synes smagen den falmer lidt derefter)

Til at lave skriften har jeg brugt et kagestempel. De kan købes her.

De smukke billeder I ser, er taget af vores super dygtige fotograf Line. Hun har foreviget vores dag på smukkeste vis, og har givet os de mest fantastiske billeder.

Værsgo!

Cookies:
ca 30 stk (alt efter størrelse)

275 g hvedemel

150 g smør, i små tern

85 g sukker

Korn fra 1 vaniljestang

1 æggeblomme

Derudover:

Kagestempel

Udstikker

Fremgangsmåde:

Forvarm ovn til 180 grader (170 grader varmluft, hvis du bager flere plader ad gangen).

Kom alle ingredienserne op i rørekedlen og ælt det sammen med dejkrogen, til det er godt blandet sammen (ælt det ikke for meget). Pak dejen ind i film og læg på køl i 1 time.

Tag dejen ud af køleskabet og lad den hvile ved stuetemperatur i ca. 10 min. Rul herefter dejen ud til 3mm tykkelse og stik kager ud med udstikkere.

Kom de udstukne kager på en bageplade med bagepapir. Husk en smule afstand imellem.

Indsæt de bogstaver du vil bruge, i dit kagestempel, og pres ned på hver cookie, så de fine ord kommer til syne.

Bag ca. 10 min, eller til de er gyldne, i den forvarmede ovn.

Lad kagerne køle helt af.

Opbevar kagerne i en tætsluttende kagedåse indtil servering.

Billeder af Line Westerboe



4 thoughts on “Sprøde sugar cookies med tekst – Bryllup”

  • Hej Sine!
    Så fine småkager at jeg bare måtte prøve dem.
    Min dej smuldrede helt vildt, men kunne da rulle det fladt og stikke små hjerter ud.
    Efter en tur i ovnen kan man stort set ikke læse teksten på kagerne.
    Hvad er der galt?
    Dine kager og meget lyse, bruger du almindelig lys sukker?

    • Hej Mette!

      Det var da underligt og ærgeligt!
      Ja bruger helt almindeligt sukker.. Hmm, har din dej været meget kold da du rullede den? (evt. derfor den smuldrede?) Har aldrig oplevet at den er flydt ud.. Så lige der kan jeg ikke hjælpe.. hm, hvilket smør har du brugt? 🙂

      Knus, Sine

      • Den lå i køleskabet i nogle timer og var godt hårdt.
        Lod den ligge på køkkenbordet i et par timer, men den hang slet ikke sammen. Lidt a’ la mørdej.
        Brugte Lurpak (altid, altid) 😀
        Brugte rørsukker, må prøve igen med almindelig sukker.
        Måske æggeblommen var for lille?

        • Argh,ja det kan godt være det er rørsukkeret der har drillet!

          Muligvis, jeg bruger altid m/l æg 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

twenty − 20 =


Translate »