Chokolade cupcakes med chokolade frosting – Bryllup

Chokolade cupcakes med chokolade frosting – Bryllup

Print This Post Print This Post

Som en selvfølge var der jo cupcakes til vores bryllup, og i mit univers skulle den ene altså være en god chokoladecupcake – for det er simpelthen bare en kage jeg aldrig bliver træt af!

Dette indlæg indeholder affiliate links.

Og de stod så fint og elegant på vores kagebord, og blev vel modtaget af alle vores gæster. Everybody loves a classic!

Frostingen består af en smørcreme, som jeg ikke synes smager af smørcreme, hvilket er ret positivt i min bog!

Chokolade cupcakes:
ca. 18 stk

200 g hvedemel

60 g kakao

1 tsk natron

½ tsk bagepulver

1 tsk salt

2 store æg

250 g sukker

170 g mayonnaise

1 tsk vaniljesukker

2 dl varmt vand

100 g mælke chokolade, Callebaut

Chokolade frosting:

250 g smør

400 g flormelis

3 spsk kakao

2 spsk mælk

100 g mørk chokolade, Callebaut

Pynt:

Rød skovsyre

Spiseligt guld

Fremgangsmåde:

Cupcakes:

Forvarm ovn til 165 grader varmluft.

Hak chokoladen fint og stil til side.

I en rørekedel piskes æg, sukker og vaniljesukker sammen i ca. 5 min, ved medium hastighed. Skrab siderne og pisk i yderligere 3-5 min. I mellemtiden blandes mel, kakao, salt, bagepulver og natron.

Tilføj mayonnaise til æggeblandingen og pisk kun lige til det er inkoorpereret.

Tag skålen af røremaskinen og sigt halvedelen af melblandingen i, og tilsæt halvdelen af vandet. Vend forsigtigt rundt med en dejskraber.

Sigt det sidste mel i og tilsæt det sidste vand og vend i.

Vend den hakkede chokolade i dejen.

Kom i forme og bag 25-30 min.

Lad køle helt af.

Frosting:

Til frostingen smeltes den mørke chokolade over vandbad. Lad det køle lidt af.

Pisk smørret lyst og luftigt og tilsæt kakaoen og flormelisen, lidt ad gangen. Tilføj mælken.

Pisk i ca. 5 min.

Hæld den smeltede chokolade i, og pisk til det lige er samlet og ensartet.

Pynt:

Kom frostingen op i en sprøjtepose med en stjernetyl. Den jeg brugte var Wilton 1M tyl.

Sprøjt fine swirls ud på de afkølede cupcakes og pynt med guld og rød skovsyre.

Nogle af billederne i dette indlæg er taget af Line Westerboe



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

18 + five =


Translate »