Hjemmelavet karamelsauce

Hjemmelavet karamelsauce

Print This Post Print This Post

Hvem elsker ikke karamel?    Jeg gør i hvert fald!  Her får i opskriften på en skøn karamelsauce..

Denne sauce kan bruges til is, pynt på cupcakes og kager, som fyld i cupcakes og mange andre lækre ting.

 

Karamelsauce:

100 g sukker

50 g smør

2 dl piskefløde

 

Fremgangsmåde:

I en gryde, smeltes sukker (uden omrøring), ved middelvarme. Det skal have en dyb brun farve.

11950781_10204687390016669_874040569_n

Tilsæt smørret og rør det hurtigt i, det vil bruse lidt, men bare sørg for at røre godt rundt så intet brænder på.

Kom fløden op i gryden og rør godt rundt i karamellen. Sukkeret vil stivne op, men bare bliv ved med at røre i gryden, til sukkeret er smeltet ud i fløden igen.

Nu skal karamellen bare tykne. Det skal gøres under omrøring, ved middel varme. På dette stadie bruger jeg en gummispatel. Karamellen er tyk nok, når spatelen trækker spor efter sig.

Stil til side indtil den skal bruges.

Velbekomme.

Tip:

Denne karamel kan også laves til en lækker salt karamel sauce, ved at tilsætte havsalt efter ønske, mens karamellen er i gryden.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

one + 15 =


Translate »