Mini cupcakes med chokolade – Barnedåb

Mini cupcakes med chokolade – Barnedåb

Print This Post Print This Post

Okay, har garanteret sagt dette før.. Men, dette er de LÆKRESTE chokolade cupcakes! Det er nu min favoritopskrift!

Til barnedåben var der jo ingen tvivl om at kagebordet skulle indeholde cupcakes! For at de passede ind sammen med alt det andet, blev det selvfølgelig små delikate, mini cupcakes. Og jeg synes at jeg har fundet den lækreste opskrift.. den er simpelthen så smagsfuld og svampet.. og mums! Jeg kunne blive ved og ved og ved!!

DSC_0175

Den er lidt speciel denne opskrift.. Som fedtstof indeholder den hverken smør eller olie… Men mayonnaise! Og det giver altså bare en skøn skøn kage!  (De er ved at have været lavet nogle gange, og de er ligeså gode, små som store! men pas på.. man bliver hurtigt afhængig!)

Jeg toppede dem med lidt knust Digestive kiks på toppen inden bagning, fordi jeg synes det giver en fantastisk tekstur og smag. Og når man så kommer marengsfrosting på, for lige at sætte kronen på værket.. Så bliver det ikke meget bedre! En stensikker vinder hver gang!

De blev bagt i de fineste små sølvforme fra Wilton. Jeg var faktisk liiiidt nervøs for hvordan disse forme ville fungere! Jeg har prøvet mange mange forme efterhånden, og haft en del fusere imellem, hvor formen løsner sig fra kagen. Men disse forme sad bare lige i øjet, og stod så flot, så flot.

Med hensyn til pynten på cupcakesne, var jeg dog noget mere i tvivl!  Jeg endte med at købe disse fine spiselige stjerner som gav lige præcis det look jeg ønskede! Og så blev der også pyntet med spiseligt glimmer, og blandede blå non pareilles (små runde krymler). Og hvis jeg selv skal sige det, blev det virkeligt smukt!

Nu må jeg hellere dele opskriften med jer – I vil elske den!

DSC_0131

Mini Chokolade Cupcakes:
40-50 stk.

200 g hvedemel

60 g kakao

1 tsk natron

½ tsk bagepulver

1 tsk salt

2 store æg

250 g sukker

170 g mayonnaise (ikke let mayonnaise)

1 tsk vaniljesukker

2 dl varmt vand

8 Digestive kiks

200 g lys chokolade

Marengsfrosting:

1,5 dl past. æggehvide

300 g flormelis

DSC_0151

Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen til 165 grader.

Kom Digestive kiksene i en pose, og knus dem, så de bliver til smuldre. Sæt til side. Hak Chokoladen fint og stil også chokoladen til siden.

I en rørekedel piskes æg, sukker og vanilje. Pisk i 5 minutter ved medium hastighed. Skrab siderne med en dejskraber, og pisk nu igen i 5 minutter, denne gang ved høj hastighed.

I mellemtiden blandes mel, kakao, salt, bagepulver og natron, og sigtes sammen. Stil til siden.

Når æg og sukker har pisket, de i alt 10 minutter, tilsættes mayonnaisen og piskes med til det kun lige er inkoorpereret.

Fjern piskeris og tag skålen fra røremaskinen. Tilsæt halvdelen af melet og halvdelen af det varme vand, og vend det i med en dejskraber. Når det er godt blandet, tilsættes det sidste mel og det sidste vand. Når alt er blandet sammen, vendes det hakkede chokolade i dejen.

Fyld dejen i mini muffin formene (mine står i en metalform) ca 2/3 op. Drys med den knuste kiks på toppen og bag midt i ovnen i 12-18 min. (alle ovne er forskellige, så hold godt øje – min ovn er lidt sløv, og her skal de have 17 min.)

Når kagerne er bagt, sættes de til afkøling på en rist.

Imens kagerne køler, forberedes marengs frostingen.

Sørg for at rørekedelen og piskeriset er HELT ren. Jeg plejer lige at rengøre min med lidt citronsaft, det fjerner evt. fedt.

Kom den pasteuriserede æggehvide op i rørekedlen. Sigt flormelisen og kom op til æggehviden. Pisk på høj hastighed i ca. 5-10 min. (den skal være blank og fast)

Kom med det samme marengsen op i en sprøjtepose med en Wilton 1M tyl og sprøjt ud på de afkølede kager.

Pynt nu med lige det krymmel du kunne tænke dig.

TIP: Hvis du vil lave almindelige cupcakes, skal de bage mellem 25-35 min!

EKSTRA TIP: I stedet for krymmel, kan du brænde marengsen med en gasbrænder – det er også helt fantastisk. 

DSC_0064



18 thoughts on “Mini cupcakes med chokolade – Barnedåb”

  • Hej Sine.
    Har du prøvet at fryse disse cupcakes og dine oreo deluxe cupcakes? Selvfølgelig uden frosting.
    Jeg er nødt til at lave dem i lidt god tid. Bliver de kedelige?

  • Jeg står og skal holde barnedåb inde længe og vil prøve at give mig i kast med dem her 🙂 kan de laves en dag eller to i forvejen?? Eller kan jeg evt. lave selve cupcakesene og fyse dem og så putte marengs på dagen inden?? 🙂 mange spørgsmål 😉

    • Hej 🙂

      De kan sagtens laves dagen i forvejen med marengs osv- det gjorde jeg! De skal bare stå i papkasser med låg! Evt køb et par stykker ved din lokale bager 🙂
      De kan også fryses👍

  • hej 🙂
    Har fået æren af at skulle bage til min nevøs barnedåb i januar.
    Her har jeg tænkt mig at lave disse smukke cupcakes, men kan ikke finde et link til “krymmel” – er dette en du vil ud med?
    mvh Marianne

  • Jeg har ikke prøvet at lave marengs Topping før men bliver den ik meget blød og falder sammen?:/ kan du evt anbefale en anden slags topping der ville være god derpå?:)

    • Hej 🙂 nej det gør den ikke 🙂 sprøjtede mit på om aftenen og det var perfekt dagen efter endnu, det stod i papkasser 🙂

  • Hej Sine  Hvordan vil du fryse + tø disse muffins op? Jeg skal køre fredag morgen, men først bruge dem lørdag eftermiddag. De skal med i bil på en 5timers køretur

    • Hej Marianne.

      Hvis du bager dem torsdag aften og pakker dem i æsker/bøtter/kasser og med film over, så vil de godt kunne holde sig til lørdag. ellers ville jeg fryse dem i lufttætte bøtter og lade dem tø lige så stille i bilen. Hvis det er den løsning, ville jeg nok bruge stabile papforme, så de bedre kan tåle optøningen. En almindelig papirform kan godt finde på at slippe kagerne efter optøning, alt efter hvilke forme det er, men det KAN sagtens lade sig gøre at tø op i dem også 🙂

  • Kan marengs toppingen godt holde sig på i 24 timer? Og smelter det evt? Hvad er bedst at gøre , jeg laver dem til barnedåb men er i tvivl om hvad jeg skal høre med topping eller om der er andet der er bedre når det skal laves i god tid 🙂

    • Da jeg lavede disse til min søns dåb, sprøjtede jeg marengsfrostingen på aftenen inden. Jeg opbevarede dem i store papæsker fra bageren 🙂 og de var super fine stadigt, dagen efter 🙂 du kan jo også sagtens lave en smørcreme og komme på 🙂 alternativt en blanding, IMBC, Italien meringue butter cream 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

20 − 14 =


Translate »