Nemme påskecupcakes

Nemme påskecupcakes

De nemmeste cupcakes, hvor både store og små kan være med!

“Skal vi ikke bage cupcakes mor??” Sådan lød ordene fra en meget forventningsfuld 3 årig, en formiddag i Bilka, hvor han spottede at de havde fået chokoladeharer på hylderne. Lige forinden havde han spurgt om vi skulle købe dem og spise dem med det samme og fik afvide, at det jo altså ikke var påske endnu… Men snu som han jo er, mente han at de jo kunne pynte fint på nogle kager! Det er min dreng altså! Så vi fik købt chokoladeharer og små chokoladeæg og måtte jo så hjem og igang!

Oliver var med under hele processen, lige fra at veje af, til at røre rundt. Trykke på timeren til ovnen og så er han hovedmanden for at sætte harer, chokoladeæg og blomster på kagerne! Han var dybt koncentreret og jeg tror at pyntningen af 12 cupcakes (vi pyntede kun halvdelen) tog en halv time! Jeg elsker det barnlige, men stadige fine udtryk som kagerne fik. 

Oliver kender efterhånden hans mor så godt, at lige så snart jeg er igang med at bage, siger han til hans far “vi må først smage når vi har taget billeder, far” – og selv der er han med hele vejen. Han står klods op og ned af mig og kagen, for at være sikker på at være den første der får lov at smage, når mor siger “så!”. Det er både mega stressende og mega dejligt på samme tid. Læs, stressende fordi der ofte ender en hånd klasket ned i kagen, inden jeg har taget alle de billeder jeg gerne ville. Børn… gotta love ’em!

Det er en perfekt, og nem, lille kage at servere til påskefrokosten. Eventuelt lav kagerne og læg sprøjteposer og pynt klar, så børnene selv kan dekorere kagerne ved bordet. Det bliver et hit!

Her deler jeg opskriften på vores påskecupcakes. 

Indlægget indeholder affiliate links.

Indlægget indeholder reklame for Valsemøllen.

Påskecupcakes

ca. 24 stk.

Vanilje cupcakes

325 g kagemel, Valsemøllen

400 g sukker

3 tsk bagepulver

1 tsk salt

240 ml mælk

120 ml olie, smagsneutral

1 stang vanilje

2 store æg

240 ml vand

Frosting:

200 g smør, stuetemp.

450 g flormelis, sigtet

½ tsk vaniljepaste

1 spsk mælk

2 spsk citronsaft

evt. farve

Pynt:

Chokoladeharer 

Små chokoladeæg (vores er fra M&Ms, påskeedition)

hornvioler

Fremgangsmåde:

Cupcakes:

Forvarm ovn til 175 grader og forbered to faste muffinsforme, beklædt med papirforme. 

Kom mel, sukker, bagepulver og salt i skålen til røremaskinen og bland det lige hurtigt sammen (en almindelig stor skål og håndmixer kan også sagtens bruges). 

I en anden skål, tilføjes mælk, olie, vanilje og æg. Pisk det sammen til en samlet masse. Tænd røremaskinen på lav hastighed, og rør med k-spaden. Hæld den våde blanding over i den tørre blanding, lidt af gangen og rør til det er godt blandet. Tilføj vandet lidt af gangen, og rør på lav hastighed. Stop når alt vandet er blandet i. 

Fyld formene ca. halvvejs op og bag cupcakesne i 16-18 minutter, eller til en tandstik kommer rent ud (der må gerne være lidt fugtige krummer).

Afkøl cupcakesne.

Frosting og pynt:

Pisk smørret lyst og luftigt i minimum 5 minutter (jo længere du pisker, jo mere af smør-smagen forsvinder). Tilføj den sigtede flormelis af flere omgange, mens der piskes godt imellem hver tilsætning. Tilføj vanilje, mælk og citron og evt. farve. Når du har en luftig creme, kommes frostingen op i en sprøjtepose med en 1M tyl og sprøjtes på de afkølede kager. 

Pynt nu med chokoladeharerne, æggene og blomster, eller lad fantasien slippe løs!



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

20 − six =


Translate »