Rocky Road Cupcakes

Rocky Road Cupcakes

Print This Post Print This Post

Skønne cupcakes inspireret af de amerikanske Rocky Road cupcakes.

Jeg har mange ideer til skønne cupcakes jeg gerne vil dele med jer, jeg skal bare lige have tid til at lave dem. Oooog, så har jeg fået en masse lækre cupcakeforme, som jeg skal have prøvet.

Jeg bruger stort set altid cupcakeforme fra www.cups4cakes.dk. Billige forme, nemme at bage i og så yndige. Jeg er fan!

Kan I huske de chokolade cupcakes og vaniljecupcakes med hindbær som jeg lavede til brylluppet? Det var også i forme derindefra.

I denne opskrift på Rocky Road cupcakes bruger jeg valnødder. Det kunne også være mandler, hasselnødder eller pecan nødder, så lad jer ikke begrænse.

Rigtig god dag!

 

Rocky Road Cupcakes

Cupcakes:
12 stk

100 g hvedemel

20 g kakao

140 g sukker

1½ tsk bagepulver

lidt salt

40 g smør, stuetemp

125 ml mælk

2 æg

½ tsk vaniljeekstrakt

40 g valnødder, hakket

120 g mørk chokolade, hakket

Frosting:

250 g smør, stuetempereret

500 g flormelis

30 g kakao

4-5 spsk piskefløde

 

Pynt:

Mini skumfiduser

Finthakket valnødder

100 g chokolade, lys/mørk

Fremgangsmåde:

Cupcakes:

Forvarm ovnen til 170 grader.

Hak chokolade og valnødder.

Kom mel, kakaopulver, sukker, bagepulver, salt og smør i en røremaskine med en spatel/spade, og rør for lav hastighed, til det er godt blandet og sandet i konsistensen.

I en kande eller et målebægre piskes mælk, æg og vaniljeekstrakt sammen. Hæld langsomt ca. halvdelen i melblandingen mens der røres. Skru op på høj hastighed for at fjerne evt. klumper. 

Skru igen ned på laveste hastighed og hæld langsomt resten af mælkeblandingen i dejen. Rør til dejen er glat og ensartet.

Vend den hakkede chokolade og hakkede valnødder i dejen med en dejskraber.

Fyld formene 2/3 op og bag dem i den forvarmede ovn 20-25 minutter, eller til kagen giver efter ved tryk.

Lad kagerne køle helt af.

Frosting og pynt:

Pisk smørret lyst og luftigt ved høj hastighed i ca 5 min.

Tilføj kakaoen og halvdelen af flormelisen og pisk ved laveste hastighed. Tilføj fløden og den resterende flormelis. Pisk til det hele er ensartet.

Kom frostingen i en sprøjtepose med en stjernetyl og lav swirls på de afkølede cupcakes.

 Smelt chokoladen og fordel en smule på hver cupcake.

Fordel lidt finthakket valnødder på chokoladen, samt lidt små skumfiduser.

Dette er et sponsoreret indlæg.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

seven + 1 =