Elegante cupcakes med den smukke Ruby chokolade fra Callebaut.
Glædelig (bag)jul alle sammen! Håber at I havde en skøn jul med dem I har kær. Vi havde en dejlig dag/aften og juledagene efterfølgende var lige så skønne! Nu har julemaden efterhånden lagt sig i maven, og der er lidt tid til at dele lidt lækre sager med jer igen! Det første jeg deler, er disse skønne cupcakes.
Virkelig nemme, lækre cupcakes, hvor ALLE kan være med. De er hurtige at lave og alt skal bare blandes sammen. Nemmere bliver det ikke! At de så også er yderst elegante, gør det jo bare endnu bedre.
Jeg har valgt at dedikere disse kager til den fantastiske Ruby chokolade. Jeg synes den er så lækker, frugtig og er virkelig lækker. Jeg har linket til den i opskriften, og inden I spørger… JA, den er det værd!
Dette indlæg indeholder affiliate og/eller reklamelinks.
Ruby cupcakes
12 cupcakes
Cupcakes:
200 g smør, stuetemperatur
180 g sukker
1 tsk vaniljepaste
3 store æg
200 g kagemel
1 tsk bagepulver
lidt salt
Pink pastafarve
100 g Ruby chokolade, Callebaut [1]
24 friske hindbær
Frosting:
220 g smør, stuetemperatur
350 g flormelis
200 g Ruby chokolade, Callebaut [1]
Øvrigt:
kandiserede rose, Mill Mortar
pink dust, Mill mortar [2]
Fremgangsmåde:
Cupcakes:
Forvarm ovnen til 180 grader. Find 12 muffinforme frem, jeg har købt mine her [3].
Kom alle ingredienser til cupcakesne i en rørekedel, bortset fra chokoladen og hindbærrene. Rør det hele sammen med k-spaden, til en ensartet dej. Husk at skrab skålen med en dejskraber undervejs, så der ikke ligger noget i bunden. Når alt er blandet, vendes chokoladen i.
Fordel dejen i de 12 forme. Kom 2 hindbær i hver, og bag kagerne i 20-25 minutter i ovnen, til de giver efter ved lidt tryk.
Lad dem køle helt af.
Frosting og pynt:
Smelt chokoladen og stil til side.
I en stor skål piskes smørret lyst, i ca. 3 minutter. Tilføj halvdelen af flormelisen og pisk den med smørret i 2 minutter. Tilføj den resterende flormelis og pisk det med. Hæld al chokoladen op i, og pisk det hurtigt med. Pisk til frostingen lysner og bliver luftig.
Kom frostingen op i en sprøjtepose, med en fin stjernetyl [4]. Sprøjt smukke spiraler på kagerne.
Pynt af med dust og kandiserede roser.
Voila.