Skovbærcupcakes med blåbær frosting

Skovbærcupcakes med blåbær frosting

Print This Post Print This Post

Lækre cupcakes fyldt med bær og en lækker blåbærfrosting.

Dette indlæg indeholder affiliate links.

Vi var så heldige at blive inviteret i sommerhus i maj, til en overnatning. Jeg tænkte, at jeg hellere måtte bage lidt at have med. Da manden herhjemme skulle arbejde om morgenen, og jeg stod med vores lille bandit, skulle det lige være noget nemt og hurtigt, og der tyer jeg stort set altid til cupcakes.

Disse var et eksperiment, men det blev rigtig lækre.

Cupcakes:
ca. 18 stk

250 g hvedemel

1 tsk natron

½ tsk bagepulver

lidt salt

2 store æg

250 g sukker

170 g mayonnaise

1 spsk vaniljepaste (min er fra dr.oetker)

korn fra 1 vaniljestang

2 dl varmt vand

100 g hvid chokolade, hakket

200 g skovbærblanding, frossen

Blåbærfrosting:

250 g smør, stuetempereret

500 g flormelis

2 spsk fløde

3-6 spsk blåbærsirup

Blåbærsirup:

150 g blåbær

100 g sukker

1 stang vanilje (brug stangen fra cupcakesne)

50 ml vand

Fremgangsmåde:

Blåbærsirup:

Skrab kornene ud af vaniljestangen, og gem dem til cupcakesne.

Kom frugt, sukker, vaniljestang og vand i en gryde og bring det hele i kog.

Lad blandingen koge i ca. 5-7 minutter under omrøring, blend herefter til det har konsistens som en grød. Hæld grøden i en si og pres med en ske, siruppen ned i en skål. Siruppen kan holde sig ca. 1 uge på køl.

Cupcakes:

Forvarm ovn til 165 grader.

I en rørekedel piskes æg, sukker og vaniljekorn i ca. 5 min ved medium hastigheden. Skrab siderne og pisk yderligere 5 min ved høj hastighed.

I mellemtiden blandes mel, salt, bagepulver og natron, og sigtes sammen, stil til siden.

Når æg og sukker er færdig med at piske, tilsættes mayonnaisen og der piskes til det lige er inkoorpereret.

Fjern skålen fra maskinen. Tilsæt halvdelen af melet og halvdelen af vandet og vend forsigtigt i med en dejskraber. Tilsæt det sidste mel og vand.

Vend den hakkede chokolade i.

Tag de frosne bær og vend dem i lidt mel. Vend bærrene forsigtigt i dejen.

Kom papirforme i en fast form, og fordel dejen i formene. Fyld ca. 2/3 op.

Bag cupcakesne i 25-30 min.

Lad kagerne køle helt af.

Frosting og pynt:

Pisk smørret til det er lyst og cremet. Tilsæt flormelis ad 3 omgange. og pisk det godt imellem. Tilsæt fløden. Til sidst tilsættes blåbærsiruppen og røres sammen. Her skal der ikke piskes for meget, da det gerne vil skille så.

Kom frostingen i en sprøjtepose med en 2D stjernetyl og sprøjt ud på hver cupcake. 

Enjoy.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

sixteen + 17 =


Translate »