Syrlige citron cupcakes

Syrlige citron cupcakes

Print This Post Print This Post

Syrlige citron cupcakes og sød marengs, det er og bliver bare én af favoritterne her hjemme! 

Da vi i lørdags fejrede vores dejlige Oliver, var disse skønne cupcakes en del af de lækkerier der blev serveret for gæsterne! Jeg tænker at de har smagt godt, for der var kun to tilbage da gæsterne var gået, trods en masse kage, så det var en god idé at jeg havde lavet en masse af dem! 

Men altså, hvornår er cupcakes med citron og marengs IKKE en god idé?

Citron cupcakes:
12 cupcakes

1 stang vanilje

150 g sukker

3 store æg

3 spsk mælk

1½ tsk vanilje ekstrakt

185 g hvedemel

1 spsk maizena

3/4 tsk bagepulver

1/4 tsk salt

185 g smør, stuetempereret

skal af 1 usprøjtet citron

Lemon curd:

1 dl citronsaft (ca. 3-4 citroner)

150 g sukker

3 æg

2 spsk revet citronskal

60 g smør

Marengs:

1,5 dl past. æggehvide

300 g flormelis, sigtet

Fremgangsmåde:

Cupcakes:

Forvarm ovnen til 180 grader. 

Kom æg, mælk og vanilje i en skål, og pisk til det er godt blandet. Sæt til siden.

Skrab kornene ud af vaniljestangen og skrab kornene igennem 1 spsk af sukkeret, med en lille kniv (dette gøres for at dele kornene fra hinanden). Kom vanilje “sukkeret” op til det resterende sukker. 

I en anden skål, sigtes mel, maizena, bagepulver og salt sammen.

Kom melblandingen og sukkeret op i rørekedlen på din røremaskine og rør det sammen 1 minuts tid ved lav hastighed, ved at bruge k-spaden. Tilføj smørret og citronen og bland i yderlige 3-4 min.

Tilsæt nu æggeblandingen og rør igen i 3-4 min.

Kom formene på en bageplade og fordel dejen heri, ved hjælp af en is scoop.

Bag cupcakesne i den forvarmede ovn i ca. 20 min.

Køl cupcakesne af.

Lemoncurd:

I en lille gryde kommes citron, sukker og æg.

Varm det op ved middelvarme, under omrøring (det må ikke koge). Når massen begynder at tykne lidt tilsættes smør og citronskal.

Fortsæt med at piske indtil det begynder at tykne. Hæld curd’en gennem en sigte og i et rent glas.

Skær hul i alle cupcakesne og udhul dem lidt. Fyld dem nu med lemon curd’en og stil til siden.

Marengs:

Kom æggehvider og flormelis på i rørekedlen og pisk ved høj hastighed i ca. 10 min, til den er sej. 

Kom marengsen op i en sprøjtepose med en tyl (min er en stor fransk stjernetyl) og sprøjt marengsen på cupcakesne. 

Brænd marengsen forsigtigt med en gasbrænder.

Enjoy!



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

8 − 4 =


Translate »