Cheesecake med hvid chokolade og friske hindbær

Cheesecake med hvid chokolade og friske hindbær

Print This Post Print This Post

Skøn cheesecake med hvid chokolade og oreo bund, gemmer på friske hindbær. Lækkerier siger jeg Jer!

Indlægget indeholder affiliate links.

Jeg er både ret glad for cheesecakes og ret kræsen omkring cheesecakes… Giver det mening? Altså, jeg elsker når jeg får en god cheesecake, med massere af smag, og som føles cremet i munden. Så er det for mig lige meget om den er bagt eller lavet på husblas eller hvad. Men når jeg får en cheesecake der føles tør i konsistensen og nærmest smuldrer på tungen, ja så vil jeg da hellere være foruden! Desværre har jeg fået flere af den sidstnævnte slags! 
MEN, den cheesecake I får opskriften på nu, er cremet og lækker og skøn. Hvis man ikke vil have hindbærrene i, jamen så lader man bare vær. Men den SKAL prøves.

Bund:

125 g Oreo

40 g smør, smeltet

Cheesecake:

125 g hvid chokolade, Callebaut

500 g Philadelphia naturel (ikke light!)

165 g sukker

2,5 dl piskefløde

korn fra 1 vaniljestang

4 blade husblas

150 g friske hindbær

Pynt:

Friske bær

Fremgangsmåde:

Forbered en 20 cm kagering eller springform, med kageplast.

Knus oreo kiksene og bland dem sammen med det smeltede smør. Hæld det i den forberedte form og pres det godt ned ved hjælp af en ske.

Sæt bunden på køl, til den har sat sig lidt.

Udblød husblassen i rigeligt koldt vand i ca. 15 minutter.

Smelt den hvide chokolade over vandbad og stil til siden.

Varm 0,5 dl fløde op til kogepunktet og udblød husblassen heri. 

Pisk flødeost, sukker og vanilje sammen indtil det er godt blandet. Pisk den smeltede chokolade i, hurtigt. Pisk hurtigt den lune fløde med husblassen i blandingen.

I en anden skål piskes den resterende fløde til en let skum. Vend hurtigt, men forsigtigt, flødeskummet i ostecremen.

Hæld en lille smule af blandingen ud på den afkølede bund og fordel lidt friske hindbær på blandingen. Hæld mere af blandingen på og igen hindbær, slut af med blandingen så den står “ren” på toppen.

Stil på køl i 4-6 timer.

Når den er helt afkølet, befries den for form og kageplast og pyntes med lækre bær.

Server for kageglade mennesker.



2 thoughts on “Cheesecake med hvid chokolade og friske hindbær”

  • Lækker opskrift, men hvornår skal den hvide chokolade bruges, er det som pynt på toppen eller i osteblanding? Pia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

ten − 1 =


Translate »