Citron cheesecake dessert

Citron cheesecake dessert

Print This Post Print This Post

En skøn dessert, alle tider på året.

Nu er det kun 4-5 måneder siden, at jeg lavede denne dessert. Nemlig til nytårsaften. Sååå, hurtigt af mig at I allerede har den nu… ikk?  Den var lavet for at glæde min søde veninde Christina (som I kan læse med hos, på 100hjerter.dk). Hun er nemlig ret så vild med lemon/meringue pie – så dette blev en lille version af den. Tror den vakte stor glæde!

Husk, dette er en dessert der kan forberedes i god tid! Bunde og cheesecake creme kan laves flere dage før og blot tages op på dagen. Gør det let for dig selv, så er det slet ikke så besværligt at lave en lækker dessert til sine gæster. 

Dette indlæg indeholder reklame og/eller affiliate links.

Cheesecake dessert

Cheesecake:

Saft af 1 hel citron

40 g sukker

1½ blad husblas

1 tsk vaniljepaste

15 g flormelis

75 g flødeost naturel

1,75 dl fløde 

Bunde:

150 g hvedemel

50 g flormelis

75 g smør, stuetemp.

½ æg (pisket sammen)

½ stang vanilje

Marengs:

2 past. æggehvider

115 g sukker

½ tsk vaniljepaste

Chokoladestrå og pynt:

50 g Ruby chokolade, Callebaut

Rød skovsyre

Fremgangsmåde:

Cheesecake:

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 15 minutter.
I en gryde koges citronsaften sammen med sukkeret, og fjernes derefter fra varmen. Kom den udblødte husblas op til citronsaften, og smelt den heri. Lad det køle lidt. 

I en skål piskes flormelis, vanilje og flødeost sammen. I en anden skål piskes fløden til let skum. Vend lidt af flødeskummet i citronsaften for at temperere den lidt, og rør det hurtigt sammen! Kom hele citronblandingen op til flødeostmassen og vend det hurtigt sammen. Vend flødeskummet i, af 2 omgange, og vend det forsigtig sammen, for at bevare lidt luft.

Beklæd en 25×25 cm form med husholdningsfilm og fordel cheesecake cremen heri, til den er ca. 2 cm høj (forresten, smager evt. overskydende creme, skide godt for sig selv, i et glas!). Dæk til med husholdningsfilm og frys i minimum 4 timer. 

Bunde:

Skrab kornene ud af vaniljstangen. Rør vaniljekornene ud i lidt flormelis, for at skille kornene ad.

Kom alle ingredienserne op i en skål, og ælt kun til dejen lige akkurat er samlet.

Rul dejen ind i film, og lig på køl i 30-60 min. Forvarm ovnen til 200 grader, alm. ovn.

Rul dejen ud til ca. 3 mm tykkelse og stik bunden ud med en rund udstikker på 6 cm. Skær lidt af cirklen, for at give dem en flad bund at stå på.

Bag bundene i ca. 8 min eller til de er let gyldne. Køl bundene af. 

Mine bunde er bagt på silikonebagemåtter. Derfor får de det nuprede udseende, som jeg er ret vild med på desserten.

Samling:

Tag den frosne cheesecake creme ud af fryseren og varm en 6 cm udstikker op, i varmt vand. Stik det ønskede antal ud. Læg en bund på, og skær lidt af cheesecaken, så den passer til bunden, og kan stå. Sæt den anden bund på. Stil tilbage på frys, til du er klar til at sprøjte marengs på.

Marengs:

Kom æggehvide, vanilje og sukker i en skål, over vandbad. Rør i det, til sukkeret er opløst. Hæld blandingen op i skålen til røremaskinen (eller pisk med håndmikser) og pisk til det bliver en sej marengs.

Kom marengsen op i en sprøjtepose med en stor blad tyl

Tag den frosne kage op i hånden, og hold den nu med 2 fingre, så du kan dreje den, mens du sprøjter marengsen rundt på cheesecaken (dette kan også gøres med en optøet kage, men det bliver sværere for dig selv). 

Chokoladestrå:

Smelt og temperér chokoladen (følg anvisningerne på chokoladens pakke). Kom i et lille cornet eller i en lille sprøjtepose og klip et lille bitte hul. Hellere prøve dig frem, end klippe for meget af. 

Træk lange “strå” hen over et stykke bagepapir. Lad chokoladen størkne og bræk af i de ønskede længder. Sæt 2 strå på hver dessert og pynt af med et rødt skovsyre blad. 

Lad kagen tø op i køleskab i ca. 2 timer.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

two × four =


Translate »