Golden crunch kage

Golden crunch kage

Print This Post Print This Post

Jeg er tilbage! Virkelig.. jeg mener det! 

Indlægget indeholder reklame og/eller affiliate links.

I know I know.. Jeg har forsømt jer! Og mig selv!

Det har jeg fordi at vi siden sidst i december har været i fuld gang med vores hus, som trængte til en kærlig hånd! Vi er nu flyttet ind, men vi mangler stadig en del! Dog, har jeg da et køkken, som jeg nok skal vise jer snart 🙂

Og sikke da et projekt at være igang med. Det har drænet meget og taget al den tid der overhovedet var at tage af i døgnet! Så tiden til at lave de der helt basiske ting bare, som aftensmad og handle ind, har der heller ikke været fantastisk meget tid til. Men må jeg ikke lige slå et slag for https://laekker-aftensmad.dk/ ! For det er altså en skøn ting!

Det vil jo også sige, at jeg ikke har haft tid til at være i køkkenet og udleve min passion, og det har været utroligt svært for mig at undvære, så det er så dejligt at være tilbage igen! 

Den første opskrift jeg vil dele med jer, er en opskrift jeg er utroligt stolt af, og som fik stor ros da vi i november (whaaat november?? Jeg ved det, men dagene flyver!) havde besøg af et skønt vennepar. 

Jeg har mange spændende tanker omkring opskrifter, nye tiltag til bloggen og ikke mindst nogle skønne samarbejdspartnere som kommer til at være med på sidelinjen. 

I den tid jeg har været væk har jeg tænkt over nogle tiltag her til. Det er blandt andet at det nu er muligt at oversætte siden til hhv. engelsk, tysk, svensk og norsk – til alle de skønne mennesker udenlandsk, som gerne vil have glæde af opskrifterne. Så dejligt, tak!

Her i foråret vil jeg også komme til at afholde, for mig, den vildeste giveaway til én af jer derude! Det skal der nok komme mere nyt omkring! GLÆD JER!

Men nu tilbage til denne opskrift, som endelig finder sin vej her til bloggen!

Den består af en sprød mørdejsbund, cremet GOLD mousse, sprød og saltet crumble, syrlig hindbærmousse og smuk glaze.

Golden crunch kage:

6-8 kager

Crumble:

75 g havregryn

50 g mel

35 g rørsukker

75 g smør

1 tsk vaniljepaste

lidt salt

Hindbærmousse:

2 blade husblas

100 g frosne hindbær

60 g lyst rørsukker

2 dl piskefløde

½ tsk citronsaft

½ tsk vaniljepaste

 

GOLD mousse:

2 blade husblas 

1 past. æggeblomme

25 g lyst rørsukker

100 g GOLD chokolade, Callebaut

2,5 dl piskefløde

Mørdejsbund:

300 g hvedemel

100 g flormelis

150 g smør, stuetemp.

1 æg

½ stang polynesisk vanilje / 1 stang alm.vanilje

 

GOLD glaze:

4 blade husblas

110 g hvidt sukker

100 g sødmælk

30 g glukosesirup

60 g GOLD chokolade, Callebaut

60 g hvid chokolade, Callebaut

2 tsk guld støv

Øvrigt:

Pillow form

Fremgangsmåde:

Crumble:

Forvarm ovnen til 200 grader.

Bland alle ingredienserne sammen i en skål og smuldr det sammen med fingrene. Der må gerne være små og store stykker. Fordel “krummerne” på en bageplade med bagepapir og bag i ca. 8-10 minutter, til det er gyldent og sprødt. 

Lad køle helt af.

Hindbærmousse:

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 15 minutter. 

Kog hindbær, rørsukker og citronsaft sammen i en gryde kog lad det simre i 5 minutter. Sigt den varme hindbærgrød igennem en si og over i en ren skål. Tilsæt straks den afdryppede, udblødte husblas og rør den ud i hindbærsaften. Lad det stå og køle til stuetemperatur.

Pisk fløde og vanilje til let flødeskum. Rør lidt af flødeskummet sammen med den lune hindbærsaft. Vend lidt mere af fløden i og til sidst vendes hindbærfløden over i den resterende flødeskum. Kom moussen i en sprøjtepose og fyld “Pillow” formen halvt op. Drys med den afkølede crumble og stil på frys i minimum 2 timer.

 

GOLD mousse:

Udblød husblassen i rigeligt koldt vand i ca. 15 minutter.

Pisk æggeblomme og rørsukker til en hvid og luftig æggesnaps. Smelt chokoladen over et vandbad og vend forsigtigt den smeltede chokolade i æggesnapsen.

Pisk fløden til let skum. Vrid husblassen for vand og smelt den i en tykbundet gryde, ved lav varme. når husblassen er smeltet helt tilsættes 2 spsk af flødeskummet, som røres hurtigt ud i husblassen. Hæld husblassen ned i chokoladeblandingen, i en tynd stråle, mens det vendes hurtigt, men forsigtigt i blandingen. Vend flødeskummet i chokoladeblandingen af 2 omgange, til du har en luftig mousse.

Tag formene med hindbærmousse/crumble ud af fryseren.

Hæld GOLD moussen i en sprøjtepose og fordel moussen på den frosne hindbærmousse, til formen er fyldt op. Stil tilbage på frys i minimum 4 timer.

 

Mørdejsbund:

Skrab kornene ud af vaniljstangen. Rør vaniljekornene ud i lidt flormelis, for at skille kornene ad.

Kom alle ingredienserne op i en skål, og ælt kun til dejen lige akkurat er samlet.

Rul dejen ind i film, og lig på køl i 30-60 min.

Forvarm ovnen til 200 grader, alm. ovn.

Rul dejen ud til ca. 3 mm tykkelse, og skær bundene ud i rektangler, lidt større end “Pillow” formen.

Kom bundene på en bagepapir beklædt bageplade, og bag bundene i ca. 8 min. Eller til de er let gyldne. Køl bundene af.

 

GOLD glaze:

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca 15 min.

Hæld sødmælk, glukosesirup og sukker i en gryde og bring det i kog ved middelvarme, til sukkeret er opløst.

Kom hvid chokolade og GOLD chokolade op i en høj kande. Tilsæt guld støv. Hæld den varme mælkeblanding op til chokoladen og tilsæt husblassen. Blend det hele sammen med en stavblender (vigtigt at holde stavblenderen nede i massen, så der ikke dannes for mange luftbobler). Lad glazen køle ned ved stuetemperatur, til den har en temperatur der hedder 32-35 grader – først her er den klar til at blive hældt over de frosne kager.

Når glazen har opnået den ønskede temperatur, tages kagerne ud af fryseren og befries fra formen. Placér kagerne på en rist og hæld glazen over dem. Flyt forsigtigt de glazede kager til de afkølede mørdejsbunde og pynt dem lækkert.

Lad dem tø op i køleskabet.

 

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

twenty − 17 =


Translate »