Jordbær/Rabarber Trifli

Jordbær/Rabarber Trifli

Print This Post Print This Post

Denne tager mig tilbage til barndommen og glade minder – håber den kan gøre det samme for jer!

Kender i det, når i får en ret, en kage eller en dessert som tager jer lige tilbage til barndommen? Det er ret så fantastisk!

Jeg har nogle stykker, hvor jeg tænker tilbage på de minder eller personer det er forbundet med. Dette er en af dem.

Min mormor stod altid i køkkenet da jeg var barn (må være der jeg har det fra!) og var en haj både til det søde og det salte køkken! Hun lærte mig at bage jordens bedste boller, at lave brun sauce og lærte mig at ligge hjertet i det jeg lavede. Sikke en gave!  Jeg sad altid på køkkenbordet og hjalp til – med smagsprøver på sidelinjen selvfølgelig.

13453718_10206530625216397_661441425_n

Hun lavede den lækreste jordbær/rabarber kompot, som jeg kan smage hver gang jeg tænker på den! Hun serverede den med knuste makroner og flødeskum. Mums!

Jeg måtte derfor lave min egen version, som også indeholder en lækker vaniljecreme. Mormor har lært mig godt op!

Rabarber/jordbær trifli:
4 pers. 

Kompot:

250 g jordbær

250 g rabarber

½ stang polynesisk vanilje

150 g sukker

Vaniljecreme:

2 æggeblommer

2½ dl sødmælk

2½ spsk. sukker

1½ spsk. majsstivelse

½ stang polynesisk vanilje

Derudover:

3 dl piskefløde

15 makroner

Skovsyre eller mynte

13453924_10206530625176396_1483027428_n

Fremgangsmåde:

Skyl rabarberne og skær dem i 1 cm tykke skiver. Skyl og nip jordbærrene og skær dem i kvarte. Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom rabarber, jordbær, vaniljekorn og den tomme stang op i en gryde. Lad det simre ca. 15 min. Køl det af og fjern vaniljestangen.

Lad køle helt af.

Pisk æggeblommer, mælk, sukker, vaniljekorn og majsstivelse sammen i en gryde. Bring cremen til kogepunktet, mens du pisker.

Lad cremen boble et minuts tid, mens du pisker i den. Hæld cremen op i en ren skål og dæk til med husholdningsfilm, som lægges helt ned til cremen (for at undgå at der dannes kondens).

Stil cremen på køl til den er helt kold.

Når cremen og kompotten er helt afkølet gøres der klar til anretning.

13451224_10206530625296399_1747934252_n

Find dessertglas frem og stil klar. Pisk fløden til skum og knus makronerne. Læg lagvist makroner, kompot, creme og flødeskum i glassene. Pynt til sidst af med lidt flødeskum og evt. skovsyre eller mynte.

Stil på køl indtil servering.

 

 



2 thoughts on “Jordbær/Rabarber Trifli”

  • Selve kompot jævnes den ikke og skal den heller ikke i foodprocessor altså er det meningen den er med klumper af bær

    • Jeg finder det ikke nødvendigt at blende den. Den skal koge længe nok til at man kan mose bærrene ud. Den skal ligeledes koge længe nok til at den tykner, men nej, den skal ikke jævnes (kan man selvfølgelig gøre hvis man lyster) men min holder fint af sig selv. Jeg bruger ligeledes resten af kompotten på min morgenmad.

      Skal samtidig lige beklage mit sene svar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

17 − nine =


Translate »