Karamelsnitter

Karamelsnitter

Print This Post Print This Post

Nogle gange må det gerne lige være lidt ekstra lækkert, ik? Få opskriften på lækre karamelsnitter her. 

Dette indlæg indeholder affiliate links.

Lækre karamelsnitter, med cremet mousse, sprød bund og masser af smag. De er slet ikke så svære at lave igen, men lidt øvelse i køkkenet gør ikke noget! En skøn dessert der kan glæde de fleste.

Ønsker jer en dejlig dag <3

dsc_0310

Shortbread:

115 g smør

175 g hvedemel

50 g sukker

Karamel (til moussen):

50 g glukosesirup

65 g sukker

15 g smør

125 g piskefløde

Mousse:

3 blade husblas

2 cl vand

25 g sukker

2 stk æggeblommer

240 g piskefløde

Derudover:

150 g mørk chokolade

dsc_0313

Fremgangsmåde:

Shortbread:

Forvarm ovn til 180 grader.

Kom smør, mel og sukker i en foodprocessor og blend det til dejen begynder at samle sig. Alternativt, kan du ælte det i hænderne. Pres dejen ud på en bageplade med bagepapir i en kvadrat på ca. 22×22 cm. Sørg for at overfladen er så glat som muligt. Bag i ovnen i 15-25 min, til den er gylden.

Tag bunden ud og lad køle lidt. Skær kanterne af og skær ud i aflange stykker (mine er ca 7×3 cm).

Smelt chokoladen og dyp hver bund i chokoladen, så kun lige toppen er dækket. Lad chokoladen stivne og sæt stykkerne til siden mens der laves karamel og mousse.

Karamel:

Kom glukosesirup og sukker i en lille gryde og smelt det ved svag varme, til det har en gylden farve. Tilsæt smørret og lad det smelte. Tilsæt straks piskefløden (det vil bruse op) og kog det hele til en ensartet karamel. Hæld karamellen op i en ren beholder.

Du skal bruge 190 g karamel til moussen, resten kan du evt. bruge til pynt, eller til et andet projekt.

dsc_0324

Mousse:

Udblød husblas i en stor skål vand.

Kog vand og sukker sammen til en sirup. Kom æggeblommerne op i en skål og pisk dem med en el-håndpisker. Hæld den varme sirup op til æggeblommerne i en tynd stråle, under konstant piskning.

Tilsæt den udblødte husblas (husk at knuge den for vand) og lad det smelte i den varme blanding. Evt. stil skålen over et varmt vandbad og rør indtil husblassen er smeltet. Pisk massen skummende. Tilsæt herefter de 190 g karamel til blandingen. Pisk fløden til let skum, og vend den forsigtigt i blandingen. Forbered en engangsprøjtepose med en stor rose tyl. Pres noget at posen ned i tyllen så moussen ikke kan løbe ud. Kom moussen i sprøjteposen. Sæt posen i en højt glas eller en kande og kom på køl. 

Lad moussen sætte sig til den kan sprøjtes ud. Hos mig tog det 1 time-1½.

Find bundene frem igen, og sprøjt moussen på. Stil dem straks på køl indtil moussen har sat sig helt, 2-3 timer. Pynt dem som du ønsker.

Opbevar kagerne på køl indtil de skal serveres.

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 × two =


Translate »