Klassisk Eclair med vaniljecreme og Nutellaganache

Jeg elsker det simple, og de her eclairs er så mega simple! Men for pokker de smager godt!
Indlægget indeholder affiliate links.
Rigtig god torsdag alle sammen!
Lige nu sidder jeg i bilen på vej til Holbæk for at besøge min søde veninde og hendes lille familie. Vi skal have et par hyggedage sammen alle sammen, og jeg glæder mig!
Hvad skal I bruge jeres dag på?
Når jeg nu har to timer i bil foran mig, kan jeg jo lige så godt bruge den på noget fornuftigt og dele en opskrift med jer.
Det bliver disse skønne eclairs.
Eclairsne er fyldt med en kogt vaniljecreme og dyppet i en lækker Nutellaganache. Hvis man ikke er så vild med den kraftige smag i vaniljecremen, kan man evt. piske lidt fløde til skum og vende i, så bliver den lidt lettere.
Lad vær med at frygte vandbakkelsesdejen, bare LAD VÆR med at åbne ovnen undervejs!
Giv den gas og nyd det, så bliver resultatet nu engang bedst.
Eclair og nutella ganache er fra Maja Vase’s skønne bog – Majas Desserter.
Vaniljecreme:
80 g æggeblomme (ca. 4 stk)
120 g sukker
25 g hvedemel
25 g maizena
½ L sødmælk
1 vaniljestang
1 spsk sukker
Vandbakkelsesdej:
8-10 Eclair
150 ml vand
60 g smør
1 spsk sukker
1 nip salt
80 g hvedemel
2 æg
Lidt flormelis
Nutellaganache:
50 g mælkechokolade (jeg brugte Callebaut)
75 g Nutella
75 ml piskefløde
Fremgangsmåde:
Vaniljecreme:
I en skål piskes æggeblommerne sammen med sukker, til en let æggesnaps. Sigt mel og maizena i under piskning indtil massen er ensartet.
Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom dem i en gryde sammen med mælken, og den tomme stang. Tilsæt 1 spsk sukker og opvarm mælkeblandingen til den når kogepunktet. Tag gryden af varmen, så snart det koger.
Fisk vaniljestangen op af gryden og hæld 1/3 af den varme mælk i skålen med “æggesnapsen” mens der røres hurtigt. Når massen er ensartet tilsættes resten af mælken lidt ad gangen mens der konstant røres. Hæld hele blandingen tilbage i gryden.
Stil gryden tilbage på varmen og opvarm langsomt under konstant omrøring. Cremen tyknes efterhånden som massen opvarmes (hvis du synes det klumper, så skal der røres kraftigere). Lad cremen koge igennem i 1-2 minutter.
Tag gryden af varmen og hæld cremen i en ren skål. Dæk med køkkenfilm helt ned til cremen og stil den på køl til den er helt kold.
Imens laves selve eclairsne.
Vandbakkelsesdej:
Varm ovnen op til 175 grader og forbered en bageplade med bagepapir. Jeg tegnede streger der var 12 cm lange på papiret, for at eclairsne bliver lige lange. Vend papiret om så stregerne kan ses igennem.
Bring vand, smør, sukker og salt i kog i en gryde og tag gryden af blusset. Sigt melet i og rør rundt (jeg bruger en træske), til dejen er ensartet og slipper gryden og skeen.
Kom gryden tilbage på blusset og rist dejen i ca. 1 minut. Flyt dejen over i en skål og lad den køle en smule af. Tilsæt æggene ét ad gangen, mens der røres hurtigt i skålen. Rør videre til dejen er ensartet og elastisk.
Kom en stjernetyl med mange takker, i en sprøjtepose og sprøjt aflange stænger (ca. 12 cm) ud på det forberedte stykke bagepapir. Sigt en LILLE smule flormelis henover og bag kagerne i 35-40 min til de er gyldne. HUSK – Lad ovnen være imens, ikke noget med at åbne og kigge til dem, da de vil falde sammen.
Lad kagerne køle helt af.
Ganache:
Find gryde frem til ganachen og kom fløden heri.
Hak chokoladen fint (eller hvis du bruger “knapper” som jeg, så bare brug dem som de er) og kom i en skål, sammen med Nutellaen. Bring fløden til kogepunktet og hæld den over chokoladen og Nutellaen. Lad det stå et øjeblik og rør rundt i massen, i midten af skålen, med en dejskraber, til ganachen samler sig og bliver blank.
Lad køle en lille smule ned.
Samling:
Tag cremen ud fra køl og pisk den lidt med et piskeris, til den bliver glat. Fyld cremen i en sprøjtepose med en lille rund tylle og lav forsigtigt 3 huller i bunden af hver eclair og fyld med creme. Vær forsigtig med at du ikke overfylder, men føl hvordan eclairen “udvider” sig.
Dyp toppen af kagerne i ganachen.
Hvilken str tyl har du brugt?
Det er en 12 mm bred fintakket stjernetyl 🙂
Rigtig rigtig flotte eclairs du har lavet Sine:D
Tusinde tak skal du have 🙂
Mine faldt sammen også var de ubagte inden I. Ovnen blev ikke åbnet
Er det 175 grader alm eller varmluft?
Mine fik ved 175 grader. Det kan være de er blevet for tykke. Hvis de falder sammen er de ikke bagt længe nok. Mine har altid været lige spot on, men alle ovne er jo desværre forskellige. Prøv at give længere tid. Altid tag en enkelt ud og kigge når tiden er gået 🙂