Marengsreder m. vaniljeskum og bær
Marengsreder med massere af vanilje og sommerlige bær… What’s not to like!
Denne dessert er så simpel, men helt igennem fantastisk!
Jeg elsker simpelthen kombinationen af den sprøde marengs, den cremede flødeskum og de friske bær, det er himmelsk!
Både marengs og flødeskum er spækket med vanilje, det smager fantastisk og så ser det fantastisk ud med alle de sorte vaniljeprikker over det hele.
Så lækker til en varm sommerdag.
Marengsreder:
1 plade
150 g æggehvide
300 g sukker
½ stang polynesisk vanilje
Vaniljeskum:
0,5 l. piskefløde
50 g flormelis
½ stang polynesisk vanilje eller 1 stang vanilje
Her til friske hindbær, jordbær og blåbær. (eller anden bær/frugt)
Fremgangsmåde:
Tænd ovn på 100 grader.
Pisk hviderne stive og kom en spiseske sukker ad gangen, op til hviderne, mens der piskes. Pisk godt imellem hver ske. Marengsen er færdig når du ikke længere kan føle sukkerkorn, når du gnider marengsen mellem to fingre.
Mens marengsen pisker, forberedes sprøjteposen med en stor stjernetyl.
Sprøjt store reder af marengsen, sørg for at der er en fordybning i midten med plads til lidt flødeskum.
Bag i ovnen i 90 minutter og sluk derefter for ovnen. Lad dem stå i ovnen til den er kold.
Når rederne er kølet af, piskes fløden sammen med korn fra vaniljestangen og flormelis, til lækker cremet flødeskum.
Kom vaniljeskummet i en sprøjtepose med samme størrelse stjernetyl som der blev brugt til rederne. Sprøjt vaniljeskummet på rederne, i samme højde som rederne har.
Pynt med de lækre bær. Stil på køl til de skal serveres. De skal helst spises samme dag.
Hvor mon dit fine kagestativ er?
Det købte jeg i Salling på et tidspunkt 🙂