Påskekage 2019 – passion, pistacie og vanilje

Påskekage 2019 – passion, pistacie og vanilje

Print This Post Print This Post

Når påsken skal være lidt ekstra lækker.

Jeg er så glad for, hvordan denne lille fine kage endte ud. En lille kage til påskedesserten eller bare til når lysten byder sig! Den behøves jo ikke blive lavet i den type form som jeg bruger – kan også sagtens bare laves i glas, eller i stor version. Smagene derimod, de er fantastiske sammen og jeg har glædet mig til at dele opskriften med jer – i kan tro at den har været gennemtestet! Jeg vil selv lave en stor version af denne til vores påskefrokost.

Der er mange delelementer i denne kage – men den er ikke svær at lave – og mange af tingene er hurtige at bikse sammen – og kræver bare frysetid.

Dette indlæg indeholder reklame og affiliate links markeret med blå.

Påskekage

6 personer

Pistaciemousse:

1 blad husblas

100 g mascarpone

50 g pistaciemasse, Odense Marcipan

15 g flormelis

1 tsk citronsaft

1 æggeblomme

2,5 dl piskefløde

½ tsk vaniljepaste

Cheesecake:

2 blade husblas

100 g flødeost naturel (ikke light)

60 g sukker

saft af ½ citron

100 g hvid chokolade, Callebaut

1 dl piskefløde

½ tsk vaniljepaste

Pistaciebund:

80 g pistacie

2 æggehvider

100 g sukker

Passionsfrugtmousse:

3 blade husblas

5 passionsfrugter

90 g sukker

1,5 dl vaniljeskyr

1,5 dl piskefløde

lidt gul farve (hvis man lyster)

Glaze:

4 blade husblas

110 g hvidt sukker

100 g sødmælk

30 g glukosesirup

120 g hvid chokolade, Callebaut

Hvid farve

Vanilje

Pynt:

Velvet spray – gul

Chokoladestrå med hakket pistacie

Rød skovsyre

Udstyr:

Silikomart Game 115 form

Silikomart Globe form

Fremgangsmåde:

Pistaciemousse:

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 15 minutter.

Pisk mascarpone, pistaciemasse, flormelis, vanilje og æggeblomme sammen til en ensartet masse. Kom citronsaft i en lille gryde og varm det op. Smelt husblassen heri (husblassen behøver ikke være vredet fuldstændig for vand). Hæld det ned i pistaciecremen mens der piskes godt. I en anden skål piskes fløden til skum. Vend flødeskummet i pistaciecremen. Fordel massen i en Globe form. Stil i fryser i minimum 4 timer.

Cheesecake ring:

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 15 minutter.

Kom citronsaft op i en gryde, og varm det op. Vrid husblassen for vand, og smelt den i den varme citron. I en skål piskes sukker, vanilje og flødeost sammen, til det er cremet. Pisk hurtigt den varme citronblanding i. Smelt den hvide chokolade og pisk den hurtigt i cremen.

I en anden skål piskes fløden til lind skum. Vend forsigtigt fløden i ostecremen. Kom cremen i en sprøjtepose og fyld topringen til formen ud. Kom i fryseren i minimum 6 timer.

Pistaciebund:

Forvarm ovnen til 175 grader.

Blend pistacienødderne til fint mel. Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukker lidt af gangen. Pisk marengsen sej og stiv. Vend pistaciemelet i marengsen. Spred marengsen ud på en bageplade med bagepapir i et ca. 5mm tykt lag.

Bag ca. 10 min og lad køle af på en rist. Stik bunde ud på 5 cm i diameter.

Passionsfrugtmousse:

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 15 minutter.

Skrab frugtkødet ud af passionsfrugter, og kom det i en lille gryde. Tilføj sukker (og farve, hvis ønsket) og bring det i kog, under omrøring. Sigt blandingen op i en ren skål og tilsæt med det samme husblassen til den varme sirup. Lad det køle let af.

Pisk fløden til skum. Pisk vaniljeskyren i. Vend lidt af skummet i den lune passionssirup. Vend nu passionsblandingen over i skummet og vend det forsigtigt, men hurtigt, sammen.

Tag passionsfrugtbomberne ud af fryseren og løsn dem du skal bruge.

Fordel lidt af passionsfrugtmoussen i “bunden” af formen. Kom en passionsfrugt halvkugle i midten. Kom ekstra mousse på og luk af med den bagte pistaciebund. Kom hele herligheden i fryseren i minimum 6 timer.

Glaze og pynt:

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 15 min. Hæld sødmælk, glukosesirup og sukker i en gryde, og bring det i kog ved middelvarme, til sukkeret er opløst.

Den hakkede hvide chokolade kommes op i en høj kande. Tilsæt hvid farve og vanilje. Hæld den varme mælkeblanding op til chokoladen og tilsæt husblassen. Blend det hele sammen med en stavblender (vigtigt at holde stavblenderen nede i massen, så der ikke dannes for mange luftbobler).

Lad glazen køle ned ved stuetemperatur, til den når en temperatur der hedder 32-35 grader, først der er den klar til at blive hældt over kagen.

Når glazen nærmer sig temperaturen, tages passionsmoussen ud af fryseren, befries fra formen og sprayes med den gule velvet spray (følg anvisningerne på sprayen). Tag cheesecake ringene ud af fryseren, og befri dem hurtigt fra formen. Placér dem på en rist og hæld glazen henover. Ved hjælp af to små paletknive, løftes hver enkelte ring FORSIGTIGT henover den gule passionsfrugt “bund”. Der skal arbejdes lidt hurtigt, da cheesecaken begynder at tø lige så stille efter glazen. 

Pynt nu kagerne med chokoladestrå og skovsyre.

Lad kagerne tø op i køleskab.

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

five × five =


Translate »