Skøn chokolademousse
Nogle gange er en helt klassisk chokolademousse, bare det bedste man kan sætte tænderne i!
Dette indlæg indeholder affiliate links.
Beklager der har været så stille fra min side af! Men jeg har simpelthen ikke lige kunne finde overskuddet, ved siden af studieopstart, familie og ingen søvn! Men jeg er ved at vende tilbage til mit gamle jeg igen 😉
Og hvad bedre end at vende tilbage med en skøn chokolademousse? Ja, det ved jeg heller ik’!
Jeg havde en dejlig opskrift i mine gemmer, jeg engang havde fået af en veninde. Der er ingen fløde i moussen, men den er stadig mumselækker!
Og endnu bedre, så kan den laves dagen før gæsterne kommer.
Portionen rækker til 6-8 personer (4 hvis man er til en større portion).
Chokolademousse:
4 æggeblommer
4 æggehvider
55 g sukker
100 g mørk chokolade (jeg bruger Callebaut)
Pynt:
2 dl fløde
Rød skovsyre
Brombær
Spiseligt guld
Fremgangsmåde:
Chokolademousse:
Smelt chokoladen over vandbad. Pas på den ikke bliver for varm eller får damp i sig. Lad den køle en lille smule.
I en skål piskes æggeblommer og sukker sammen, til en lys og luftig æggesnaps. Her skal man altså piske længere end man tror, alle sukkerkorn skal være opløst.
Tag den nu lune chokolade, og rør den hurtigt, men forsigtigt i æggesnapsen, med en dejskraber.
I en anden skål piskes æggehviderne stive og vendes forsigtigt i chokoladeblandingen, så du beholder så meget luft som muligt.
Kom moussen i en sprøjtepose og fordel i de ønskede glas. Stil moussen på køl minimum 6 timer, men gerne til dagen efter.
Pynt:
Pisk de 2 dl fløde til sprøjtefast skum. Pas på med at piske for meget!
Kom skummet i en sprøjtepose med en fintakket stjernetyl. Tag chokolademousserne ud af køleskabet og sprøjt fine “dutter” af flødeskum på moussen.
Slut af med lidt friske brombær, Dulchey kugler for lidt knas, rød skovsyre og til slut lidt spiseligt guld.