Snefalds dessert

Snefalds dessert

Når vi ikke har sne, må vi jo selv skabe lidt snefalds magi.

Print This Post Print This Post

Jeg drømmer hver weekend om, at vi vågner om til sne over det hele – så der kan blive kælket med sønnen, og blive bygget snemænd… Og så skal det forsvinde igen når vi rammer mandag morgen! haha! Sne er kun hyggeligt når man lige kan komme ud og lege i det, ikke når man skal ud og køre i det.

Men når nu det der sne ikke gider lande i vores have, må vi lave lidt snefald på tallerkenen.

Dette indlæg indeholder reklamelinks.

Snefalds dessert

6 stk.

Skovbærmousse:

2 blade husblas

100 g frosne skovbær

60 g sukker

2 dl piskefløde

½ tsk citronsaft

½ tsk vaniljepaste

Hvid chokolademousse:

1,5 blade husblas

150 g hvid chokolade

1 past. æg

1 past. æggeblomme

2 dl piskefløde

½ tsk vaniljepaste

Hasselnøddebund:

150 g hasselnødder

1 dl æggehvider

115 g sukker

1,5 spsk kagemel

Chokolademousse:

1,5 blade husblas

100 g mørk chokolade

100 g lys chokolade

½ dl sødmælk

3,5 dl piskefløde

Øvrigt:

Hvid velvet spray

Micro Love5 form

2x halvkugleform 3 cm (evt 1 form, med flere nedfrysninger)

6 cylinderforme på 5 cm

kageplast

chokolade pynt, spiseligt glimmer og rød skovsyre

Fremgangsmåde:

Skovbærmousse:

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 15 minutter. 

Kog skovbær, rørsukker og citronsaft sammen i en gryde og lad det simre i 5 min. Sigt den varme grød igennem en si og over i en ren skål, så du kun har saften tilbage. Tilsæt straks den afdryppede, udblødte husblas og rør den ud i saften. Lad det køle til stuetemperatur. 

Pisk fløde og vanilje til let skum. Rør lidt af flødeskummet sammen med den lune skovbærsaft. Vend lidt mere af fløden i og til sidst vendes skovbærfløden over i den resterende flødeskum. Kom moussen i en sprøjtepose og fyld en halvkugleform op. Stil på frys i minimum 3 timer.

Hvid chokolademousse:

Udblød husblassen i koldt vand i ca. 15 minutter.

Smelt chokoladen over et vandbad og lad det afkøle en lille smule.

Pisk æggeblomme og æg i en skål over et vandbad, indtil æggemassen er tyk og glat. Men pas på varmen! Ellers ender du med at stå med røræg. Klem vandet fra husblassen og opløs husblassen i æggeblandingen under omrøring. Hæld nu den smeltede chokolade i æggeblandingen, under omrøring.

Pisk fløden til skum og vend det i chokoladeblandingen, til den er fin og ensartet. Kom mousse i halvkugleformen. Dæk til med husholdningsfilm og kom i fryseren i 3 timers tid, til det er godt frossen.

Hasselnøddebund:

Hæld nødderne ud på en bageplade og rist dem i ovnen ved 200 grader i ca. 8 minutter. Blend dem til nøddemel, men lad der gerne være lidt bid i endnu. Det giver et skønt bid til kagen. I en skål piskes sukker og æggehvider sammen, til en stiv marengs.  Hæld nødder og mel op i marengsen, og vend det i med en dejskraber.

Spred marengsen ud på en papirbeklædt bageplade. Sørg for at den har den samme tykkelse over det hele. Bag i midten af den 200 grader varme ovn i ca. 10-12 min. eller til den er let gylden. Hold øje med den. Den skal give let efter, ved tryk.

Lad køle helt af. stik bunde ud der passer ned i cylinderformene (jeg udstikker dem alt med cylinderformen).

Chokolademousse:

Når de to andre mousser er frosne og bunden kølet af, påbegyndes chokolademoussen.

Udblød husblassen i rigeligt koldt vand i ca. 15 minutter. 

Hak chokoladen fint, hvis du bruger blok chokolade, kom chokoladen i en skål og smelt det over vandbad. Varm mælken op, til lige under kogepunktet, og smelt den udblødte husblas i mælken. Lad det svale lidt. Bland mælk og chokolade til en ensartet masse, mens det stadig er varmt. Pisk fløden til lind skum. Bland lidt flødeskum i chokolademassen, og bland det hurtigt sammen. Tilføj lidt mere og bland det hurtigt sammen igen. Vend chokolademassen over i flødeskummet, og vend det forsigtigt sammen. 

Stil cylinderformene på en fast underflade. Beklæd formene med kageplast. Placer en bund i hver.

Kom chokolademoussen i en sprøjtepose og sprøjt lidt mousse i hver form. Tag skovbærmoussen og den hvide chokolademousse ud af fryseren. Sæt en halvkugle skovbærmousse og en halvkugle hvid chokolade sammen, og placer den, nu kugle, ovenpå chokolademoussen. Sprøjt mere chokolademousse ud på kuglen. Sørg for at der er lige meget mousse i hver (husk at gemme mousse til hjerterne). Kom det resterende mousse i hjerteformen. Stil alt på frys i minimum 4 timer.

Pynt:

Tag kagerne og hjerterne ud af fryseren og befri dem fra formene. placer et hjerte på hver kage. Følg instrukserne på velvet sprayen, og spray den frosne mousser. Pynt med chokolade, glimmer og rød skovsyre. 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

two × 2 =


Translate »