Jordbær/Rabarber saft

Jordbær/Rabarber saft

Print This Post Print This Post

Den lækre varme vi har disse dage, har krævet noget dejligt læskende til ganen. Hvad bedre end hjemmelavet saft??

Jeg nyder min barsel ekstra meget disse dage, hvor solen skinner højt og temperaturen er høj. Det er helt fantastisk!

Derfor måtte jeg en tur i køkkenet og lave lækker hjemmelavet saft, så bliver det faktisk ikke meget bedre.

13227858_10206323327714089_1826765794_n

Jordbær/rabarber Saft:
Opskrift rækker til 1½-2 L. koncentreret saft. (ca. 7-8 L færdigblandet)

750 g Jordbær

500 g Rabarber

1½ L vand

½ citron, skallen skåret i strimler

1 stang vanilje

500 g rørsukker

Fremgangsmåde:

Nip stilken af jordbærene og halver dem. Skær rabarberne i små stykker.

Kom jordbær, rabarber, vand, citron og vaniljestang op i en stor gryde. Bring det til kogepunktet og lad det koge 5-7 min ved middelvarme. Tilsæt sukkeret og kog videre til sukkeret er opløst.

Tag gryden af varmen og lad det stå og trække under låg i 30-40 min.

Imens skoldes de flasker saften skal opbevares i. Jeg skyller også altid mine med atamon.

Kom et helt rent viskestykke i et dørslag og læg det i en stor skål. Hæld alt saften op i klædet, og lad det sive igennem af sig selv.

Når saften er siet, kommes den på flasker. Opbevar saften i køleskabet. Den kan holde sig 1½-2 uger.

Hæld lidt saft og isterninger i et glas, hæld vand på og lidt frisk mynte. MUMS!

13187789_10206323327754090_1466847278_n



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

one × 1 =


Translate »