Flødeboller med kirsebær, hvid chokolade og ristede mandler

Flødeboller med kirsebær, hvid chokolade og ristede mandler

Print This Post Print This Post

Flødeboller bliver jeg aldrig træt af at lave (eller spise). Disse fik et lille touch af jul.

Jeg er efterhånden ved at have en del flødeboller på bloggen (noget siger mig at der kommer MANGE flere) og jeg kan se at I er lige så vilde med flødeboller som jeg! 

Disse blev hurtigt smækket sammen, fordi jeg lige skulle koble af en aften… Mon I kender følelsen? Jeg slapper bedst af, når jeg står i mit køkken. Flødeboller er bare en af de ting, som jeg ALTID elsker at lave! Heldigvis er der også mange der godt kan lide dem, så der er mange til at aftage nogle!

Disse er med en sprød kiksebund, som det er første gang jeg prøvede, og den er fra Mette Blomsterbergs flødeboller, som var en del af en hemmelig udfordring i Den store bagedyst, hendes opskrift er her. De smager virkelig, virkelig godt! Portionen på bunde, gav mig dobbelt så mange som jeg skulle bruge til mit skum, men så laver jeg lige en portion af nogle andre flødeboller én af dagene 😉

Dette indlæg indeholder affiliate og/eller reklamelinks.

Flødeboller

ca. 30 stk.

Bunde:

350 g hvedemel

125 g flormelis

190 g blødt smør

1 stang vanilje

1 stort æg

7 g bagepulver

35 g kakaonibs

Kirsebærskum:

230 g sukker

85 g kirsebærsovs (uden bær)

120 g glukose

30 g vand

140 g æggehvide

15 g sukker

20 g frysetørret kirsebær

1 stang vanilje

Øvrigt:

500 g hvid chokolade, Callebaut

5 cm rund udstiksform

100 g mandelsplitter

Fremgangsmåde:

Bunde:

Blend kakaonibs fint, med en spsk af melet. Skrab kornene ud af vaniljestangen, og kom alle ingredienserne om i en skål. Rør dejen kort sammen med hænderne, til dejen har samlet sig (pas på med at overarbejde den!). Stil dejen på køl i ca. 15 minutter, inden udruldning.

Rul dejen ud i 3 mm’s tykkelse i meget lidt mel. Pas især på med mel på bundenes top, for ellers vil dit skum ikke hæfte til bunden. Udstik dejen med en glat udstikker på 5 cm. Læg bundene på en bageplade med bagepapir og bag bundene i en 170 graders varm ovn, i ca. 10-14 minutter (der er meget forskel på ovne når det gælder afbagning af kiks og lignende, derfor det store interval) til de er gyldne. Afkøl bundene på en rist. 

Kirsebærskum:

Kom de 250 g sukker, vandet, kirsebærsaucen og glukosen op i kasserollen og tænd for blusset ved middelhøj varme. Hold godt øje med det.

Kog karamellen, til den er præcis 117 grader, her skal du bruge et sukkertermometer, jeg bruger et digitalt, og tag gryden af varmen. Imens karamellen koges, pisker du æggehviderne og tilsætter de 15 g sukker lidt ad gangen, i en røremaskine. Hæld den varme karamel ned i æggehviderne, MENS der stadig piskes. Skru røremaskinen op på højeste hastighed og pisk pisk pisk, til skummet bliver “fast”. Jeg plejer at piske mit i 15-20 min. Tilsæt til sidst det frysetørrede kirsebær og vanilje, og pisk til det er godt blandet.

Kom skummet op i en engangssprøjtepose med en stor glat, rund tyl og sprøjt toppe ud på bunden. Lad dem stå og tørre lidt ved stuetemperatur, men overtræk og pynt forberedes. 

Overtræk og pynt:

Rist mandelsplitterne af på panden til de er gyldne, fjern dem fra panden og lad dem køle helt af. 

Temperér den hvide chokolade (eller brug en overtræks chokolade hvis det er første gang du kaster dig ud i flødeboller OG temperering og synes det er en stor mundfuld – det handler om at føle sig sikker i køkkenet!).

Kom chokoladen op i et højt glas, hvor du har plads til at dyppe dine flødeboller i. 

Tag én flødebolle, dyp den i chokoladen, og træk den forsigtigt op af glasset. Sæt den på en plade med bagepapir og drys med de afkølede mandelsplitter. Fortsæt til alle flødebollerne er færdige. 

Servér for alle dine kageglade venner og familie.

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

3 × one =


Translate »