Klassiske flødeboller

Klassiske flødeboller

Print This Post Print This Post

Masser af vanilje, mørk chokolade og lækker kransekagebund.. En skøn klassiker!

Dette indlæg indeholder affiliate links.

14484851_10209272045151551_2668135154003996867_n

Flødeboller gør mig simpelthen glad i låget! Jeg elsker at lave dem, spise dem og forkæle folk omkring mig med dem.

Der er intet som en hjemmelavet flødebolle. De må gerne være skæve i faconen, for smagen er fantastisk!

God fornøjelse!

 

Flødebolleskum:

250 g sukker

75 g vand

110 g glukose

140 g past. æggehvider

15 g sukker

½ polynesisk vaniljestang

 

Kransekagebund:

130 g sukker

80 g past. æggehvider

300 g Kranse XX (ren rå marcipan kan også bruges)

 

Derudover:

ca. 400 g god mørk chokolade

hakket pistacie

frysetørret hindbær

Værktøj:

Stof sprøjtepose

Engangssprøjtepose

Stjernetyl

Rund glat tyl

Digitalt termometer

14449046_10209272057271854_8328407131591602808_n

Fremgangsmåde:

Kransekagebunde:

Bland hvider og sukker sammen, og lad det stå på køkkenbordet i en times tid.

Skær kranse XX, i mindre stykker og kom i rørekedlen på røremaskinen. Rør det sammen med sukker-blandingen, lidt ad gangen indtil det er en ensartet masse, uden klumper. Kom hele massen op i en sprøjtepose af stof, med en stjernetyl.

Sprøjt bundene ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Hvis du ved at din ovn har meget undervarme, så brug to bageplader, ellers vil kransekagen gerne brænde i bunden, da den indeholder meget sukker.

Bag dem ved 190 grader i ca. 10-12 min. De skal være lidt gyldne.

Sæt til afkøling.

 Flødebolleskum:

Skrab kornene ud af vaniljestangen, og mas dem ud med lidt sukker, til kornene er delt.

Kom de 250 g sukker, vandet og glukosen op i kasserollen og tænd for blusset ved middelhøj varme. Hold godt øje med det.

Kog karamellen, til den er præcis 117 grader, her skal du bruge et sukkertermometer, jeg bruger et digitalt.. og tag gryden af varmen.Imens karamellen koges, pisker du æggehviderne og tilsætter de 15 g sukker lidt ad gangen, i en røremaskine. Hæld den varme karamel ned i æggehviderne, MENS der stadig piskes let. Skru røremaskinen op på højeste hastighed og pisk pisk pisk, til skummet bliver “fast”. Jeg plejer at piske mit i 15-20 min. Tilsæt til sidst vaniljen. Og pisk til det er godt blandet.

Kom skummet op i en engangssprøjtepose med en stor glat, rund tyl. Sprøjt nu skummet på de afkølede bunde, det kan godt være lidt svært, men øvelse gør mester. Lad flødebollerne hvile på køkkenbordet i mindst 1 time, til skummet har sat sig lidt.

14470487_10209272052071724_4017812954082605459_n

Overtræk:

Smelt chokoladen over vandbad (og temperér).

Overtræk en flødebolle i chokoladen og drys med hakket pistacie og frysetørret hindbær.

Gentag med resten af flødebollerne.

Og nu, nyd dem for dælen!

Husk, flødeboller er ofte ikke perfekte i første omgang, da mange ting kan gå galt, men kast dig ud i det, det er fantastisk!



2 thoughts on “Klassiske flødeboller”

  • Mhh… Flødeboller!! Elsker dem bare og det ved jeg også at du gør! Nøgne flødeboller er bare det bedste! 😀 Stort tillykke med din fine blog, – du har en fast følger her!

    Mange knus
    Louise/Sukkerhjerte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

3 − three =


Translate »