Lakrids flødeboller med hindbær og karamelliseret chokolade

Lakrids flødeboller med hindbær og karamelliseret chokolade

Print This Post Print This Post

Kombinationen af lakrids, hindbær og den karamelliseret chokolade er himmelsk!

Min kære mand kan godt lide lakridsflødeboller, så var jo nødt til at lave nogle lækre flødeboller til ham… Eller… Sandheden er at jeg havde en idé og den ville jeg have ført ud i livet, og han kunne få lov at smage! Men det andet lød meget godt ik´?

Disse flødeboller er nogle af de lækreste jeg har lavet (synes jeg selv!). De består nemlig af en bagt marcipan bund, lakridsskum med et skjult hindbær i midten, overtrukket med karamelliseret hvid chokolade (jeg bruger Gold fra Callebaut) og flødebollerne er derefter drysset med frysetørrede hindbær og Raw lakridspulver.

Dette indlæg indeholder reklame links eller affiliate links.

Lakrids flødeboller

24-30 stk

Bunde:

375 g ren rå marcipan, ODENSE

Lakridsskum:

250 g sukker

75 g vand

110 g glukose

140 g past. æggehvider

15 g sukker

2,5 spsk Raw lakridspulver, Johan Bülow

Diverse:

24-30 friske hindbær

400 g Gold chokolade, Callebaut

Frysetørrede hindbær

Raw lakridspulver, Johan Bülow

Fremgangsmåde:

Bunde:

Rul marcipanen ud på et bord drysset med flormelis, til ca 3 mm tykkelse. Stik bundene ud med en kruset udstikker på ca 5 cm. Læg bundene på en papirbeklædt bageplade og bag dem ved 200 grader i ca 8-10 minutter, til de er blevet lidt sprøde. Lad dem køle af.

Skum:

Kom de 250 g sukker, vandet og glukosen op i kasserollen og tænd for blusset ved middelhøj varme. Hold godt øje med det.

Kog karamellen, til den er præcis 117 grader, her skal du bruge et sukkertermometer, jeg bruger et digitalt.. og tag gryden af varmen.Imens karamellen koges, pisker du æggehviderne og tilsætter de 15 g sukker lidt ad gangen, i en røremaskine. Hæld den varme karamel ned i æggehviderne, MENS der stadig piskes let. Skru røremaskinen op på højeste hastighed og pisk pisk pisk, til skummet bliver “fast”. Jeg plejer at piske mit i 15-20 min. Tilsæt til sidst lakridsen og pisk til det er godt blandet.

Kom skummet op i en engangssprøjtepose med en stor glat, rund tyl. Sørg for at de friske hindbær er rene og pæne. Sprøjt en lille smule skum i hindbærret og placér hindbærret på midten af bunden. Sprøjt nu skummet på de afkølede bunde, ved at holde tyllen lidt over hindbærret og presse skummet hårdt ud, det kan godt være lidt svært, men øvelse gør mester. Lad flødebollerne hvile på køkkenbordet i mindst 1 time, til skummet har sat sig lidt.

Overtræk:

Temperér den karamelliserede chokolade, som var det en hvid chokolade. Dyp en flødebolle i chokoladen og drys med lakridspulver og frysetørret hindbær. Jeg foretrækker at dyppe mine flødeboller, men jeg har altså også ofte overhældt dem med chokolade. 

Gentag med resten af flødebollerne. Opbevar dem på køl.

Og nu, nyd dem for dælen!

Husk, flødeboller er ofte ikke perfekte i første omgang, da mange ting kan gå galt, men kast dig ud i det, det er fantastisk!



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

seventeen + eighteen =


Translate »