Mini flødeboller med vanilje – Barnedåb

Mini flødeboller med vanilje – Barnedåb

Print This Post Print This Post

Vanilje flødeboller med lys chokolade, er en kombi jeg aldrig bliver træt af. Og de er altid et hit!

Jeg havde egentligt besluttet mig for at der kun skulle være blåbær flødeboller til dåben.. Meeen, jeg syntes nu der skulle være noget for dem som ikke lige var til hvid chokolade og blåbær. Så måtte jeg jo lige kreere nogle med vanilje også (betød også ekstra smagsprøver til mig, haps!)

Mange synes at flødeboller er besværlige at lave – men jeg elsker det! Jeg tror når man bare lige har knækket koden med at få skummet helt perfekt -går det let som en leg!

Egentlig var planen at de bare skulle laves med købe vaffelbunde, for at spare tid. Men da jeg så havde fået bundene hjem, kunne jeg ikke få mig selv til at bruge dem på mit fine kagebord!

Så det blev altså hjemmelavet kransekagebunde i stedet – det giver bare en meget MEGET bedre oplevelse!

DSC_0056

Mini Flødeboller:
ca. 60 stk.

Bunde:

300 g Kranse XX (ren rå marcipan, kan også bruges)

130 g sukker

80 g æggehvider

Skum:

60 ml vand

90 g glukosesirup

200 g sukker

120 g past. æggehvide

15 g sukker

½ stang polynesisk vanilje

400 g lys chokolade

DSC_0079

Fremgangsmåde:

Bland hvider og sukker sammen, og lad det stå på køkkenbordet i en times tid.

Skær kranse XX, i mindre stykker og kom i rørekedlen på røremaskinen. rRør det sammen med sukker-blandingen, lidt ad gangen indtil det er en ensartet masse, uden klumper.

Sprøjt bundene ud på en bageplade beklædt med bagepapir. De skal være på størrelse med en 2krone. Hvis du ved at din ovn har meget undervarme, så brug to bageplader, ellers vil kransekagen gerne brænde i bunden, da den indeholder meget sukker.

Bag dem ved 190 grader i ca. 8-10 min. De skal være lidt gyldne.

Sæt til afkøling.

DSC_0106

Kom de 200 g sukker, vandet og glukosen op i en kasserolle og tænd for blusset ved middelhøj varme. Hold godt øje med lagen.

Kog lagen, til den er præcis 117 grader, (her skal du bruge sukkertermometer, jeg bruger et digitalt, da det er mere præcist.) og tag gryden af varmen.

Imens lagen koges, pisker du æggehviderne og tilsætter de 15 g sukker lidt ad gangen, i en røremaskine. Når æggehviden og sukkeren er blevet luftigt, hældes den varme lage ned i æggehviderne, MENS der stadig piskes let. Skru røremaskinen op på højeste hastighed og pisk til skummet bliver “fast”. Jeg plejer at piske mit i 15-20 min. Imens skummet pisker, skrabes kornene ud af vaniljestangen, og moses med lidt sukker for at få kornene til at skille sig. Kom vaniljen op til skummet og pisk det med lige inden skummet er færdigt. (kom ikke vaniljen i for tidligt, da det indeholder en olie der kan få skummet til at falde lidt sammen)

Kom nu skummet op i en sprøjtepose, med en lille rund, glat tyl. Sprøjt ud på de små lækre bunde. Lad flødebollerne stå og tørre i nogle timer.

Temperer den lyse chokolade og dyp flødebollerne heri.

DSC_0068 (2)

Jeg valgte at drysse med spiseligt glimmer. Her sætter kun fantasien grænser!

Jeg opbevarer flødebollerne i æsker ved stuetemperatur. De kan holde sig ca. 1 uge.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

eighteen − 4 =


Translate »