Koldskålstoppe med jordbærhjerter og kammerjunkebund

Koldskålstoppe med jordbærhjerter og kammerjunkebund

Print This Post Print This Post

En af de lækreste ting der er kommet ud af mit køkken henover sommeren!

Denne lille kreation vil, de næste mange år, blive en fast del af vores sommer-dessert-sortiment! Den er SÅ lækker!

Herhjemme ELSKER vi koldskål med sprøde kammerjunker. Det ér og bliver jo, en skøn sommerting!

Jeg ville have delt denne opskrift med jer, noget tidligere på sommeren! Men ved I hvad, har slet ikke haft tid! Så nu får I den, og sommeren vare jo (meget lidt) endnu.

Koldskålsmoussen er inspireret af skønneste Maja Vase.

Opskriften giver ca 5-6 stk.

Jordbær “hjerter”:

2 blade husblas

150 g frosne jordbær

60 g lyst rørsukker

2 dl piskefløde

lidt citronsaft

 

Koldskålsmousse:

5 blade husblas

Saft af en lille citron

80 g sukker

korn af 1 vaniljestang

200 ml piskefløde

200 ml kærnemælk

 

Kammerjunkebund:

150 g kammerjunker

75 g smør

 

Glaze:

4 blade husblas

110 g hvidt sukker

100 g sødmælk

30 g glukosesirup

120 g hvid chokolade, hakket

Korn af 1 vaniljestang

 

Fremgangsmåde:

Jordbærmousse:

Udblød husblassen i rigeligt koldt vand i ca. 20 min.

Kog jordbær, sukker og citronsaft sammen i en gryde og lad det simre i 5 minutter.

Hæld jordbærrene over i en si og sigt dem ned i en ren skål. Fjern frugtkødet. Vrid husblassen for vand og kom det op til den varme jordbærsirup. Lad det stå på køkkenbordet, til det er fingerlunt. 

Pisk fløden til let skum og vend det sammen med jordbærsiruppen. Fordel moussen i silikoneforme og stil det i fryseren i ca. 2 timer.

Koldskålsmousse:

Udblød husblas i koldt vand i ca. 20 min.

Skrab kornene ud af vaniljestangen. Kom citronsaft, sukker og vaniljekorn op i en gryde, og bring det til kogepunktet. Fjern gryden fra varmen. Vrid husblassen fri for vand og rør den ud i den varme sukkerlage. Lad lagen køle til den er fingerlun.

Kom kærnemælken i en skål og vend den håndvarme sukkerlage i.

Pisk fløden til let skum og vend den forsigtigt i kærnemælken.

Fordel moussen i silikoneformen til hvert hul er fyldt næsten helt op. Tag de frosne jordbær “hjerter” ud af fryseren og placér én i hver af koldskålsmousserne.

Stil moussen i fryseren i minimum 4 timer.

Bund:

Smelt smørret og knus/blend kammerjunkerne til fine krummer.

Bland de to ting sammen og fordel i 5-6 cylinderforme, til de er 1,5 cm tyk. Pres bunden godt sammen og stil på køl.

Glaze:

Når moussen er stivfrossen, gøres alt klar til glazen.

Skrab kornene ud af vaniljestangen.

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 15 min. Hæld sødmælk, glukosesirup, vaniljekorn og sukker i en gryde, og bring det i kog ved middelvarme, til sukkeret er opløst.

Den hakkede hvide chokolade kommes op i en høj kande. Hæld den varme mælkeblanding op til chokoladen og tilsæt husblassen. Blend det hele sammen med en stavblender (vigtigt at holde stavblenderen nede i massen, så der ikke dannes for mange luftbobler).

Lad glazen køle ned ved stuetemperatur, til den når en temperatur der hedder 32-35 grader, først der er den klar til at blive hældt over kagerne.

Når glazen har nået sin temperatur, tages kagerne ud af fryseren og befries fra formen. Placér kagerne på en rist med en bradepande under til at opfange glazen.

Hæld glazen over kagerne og lad det overskydende rende af.

Flyt forsigtigt kagerne over på kammerjunkebundene.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

14 − 12 =