Is-sandwiches med Daim

Is-sandwiches med Daim

[Print_link]

Is-sandwiches hører ikke kun sommeren til (selvom kalenderen siger sommer nogle dage endnu, siger vejret efterår… i hvert fald her i det fynske) Men sommer har vi jo haft massere af i år – så jeg byder efteråret velkommen med kyshånd!

Jeg ved, at nogle af jer har spottet disse på min Instagram for nogle uger siden, jeg har slet ikke haft tid til at skrive opskriften ind endnu, men nu skulle det være! Jeg skal jo lige nå en masse i denne uge, inden jeg på mandag starter på min nye arbejdsplads, hos Retten i Kolding. Og jeg GLÆDER mig kan jeg godt sige jer!

Nu hvor efteråret nærmer sig, vil jeg lave en masse lækre efterårs opskrifter til jer! Jeg er allerede begyndt at udvikle nogle opskrifter til jer. Men kom endelig med nogle ideer til nogle ting i gerne vil se, eller ingredienser i gerne vil se brugt.

Tak fordi du læser med!

Is-sandwiches med Daim

8-14 stk (alt efter størrelse)

Daim Is:

5 dl piskefløde

1 ds kondenseret mælk

200 g Daim, hakket

1 spsk vaniljepaste

Kiksebunde:

180 g smør, stuetemp.

200 g sukker

85 g kakao

1 stort æg

1½ tsk vaniljeekstrakt

160 g kagemel, Finax

+ ekstra kakao og mel til udrulning

 

+ evt lys chokolade til dyp

Fremgangsmåde:

Daim is:

Hak Daim chokoladen groft og stil til siden.

Hæld den kondenserede mælk op i en stor skål og pisk det med en el pisker. Tilsæt fløden lidt af gangen, og pisk blandingen til den er stiv og cremet som flødeskum. Tilsæt vaniljen og pisk det med.

Vend den hakkede Daim i is cremen med en dejskraber.

Fór en bradepande på 20×30 cm med husholdningsfilm og fordel iscremen heri, i et ca 2 cm lag. (hvis du har overskydende is creme, kom den da i små glas til en nem desserthaps du kan spise for dig selv). Kom i fryseren i minimum 6 timer, gerne til dagen efter.

Kiksebunde:

I rørekedlen til røremaskine, røres smør og sukker lyst, ved medium hastighed. ca 3 minutter. Skru ned og tilføj kakaoen. Mix det sammen og skrab skålens sider, hvis nødvendigt.

Tilføj vanilje og æg, og rør ved medium hastighed til alt er godt blandet. Skru igen ned til lav hastighed og tilsæt mel. Stop når blandingen er samlet.

Pak dejen ind i film og læg på køl i minimum 4 timer. Når du er klar til bagning, forvarm da ovn til 175 grader. Bland lidt mel og kakao sammen og drys ud på bordet. Rul dejen ud til 3-4 mm tykkelse. Skær nogle stænger på 7×3 cm eller brug en rektangulær udstikker (det gjorde jeg) og stik ud.

Bag i 10-12 minutter. Køl helt af.

Samling:

Tag isen ud af fryseren og skær i samme størrelse som kiksene, eller stik ud med samme udstikker. 

Placer isen mellem 2 kiks.

Dyp evt. i smeltet chokolade. Kom tilbage i fryseren eller spis én med det samme!



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 × 2 =


Translate »