Isbombe med pistacie og marcipan
Et bud til nytårs desserten.
Lige om lidt er 2018 omme, og det skal selvfølgelig fejres med manér! Hjemme hos os skal vi have dejlige venner på besøg, til hygge og god mad. Dette bliver dog ikke dette års dessert, men et bud på, hvad man kunne servere for sine gæster. Vores dessert kommer til at bestå af lidt dessert tapas – som jeg nok skal fortælle om når vi har fået det 😉
Har I nogle nytårs fortsæt?
Mit er, at blive bedre til at lytte til mig selv. Det tror jeg vi er mange der kan blive bedre til.
Tilbage til desserten, denne isbombe er virkelig lækker. Den består af en mandelbund, pistacieis, marcipan/chokolade is og en skøn brændt marengs. Selvfølgelig er den også drysset med spiseligt glimmer! Der er til mange mennesker i denne dessert, så den er nem at komme omkring, og du kan lave det meste i dag og i morgen!
Dette indlæg indeholder reklame og/eller affiliate links.
Isbombe med pistacie og marcipan
8-10 personer
Pistacieis:
2 dl sødmælk
2 dl piskefløde
100 g sukker
1 vaniljestang
1 pk. Pistaciemasse, Odense Marcipan
Mandelbund:
150 g mandler
1 dl æggehvide
115 g sukker
1,5 spsk mel
½ tsk vaniljepaste
Choko/marcipan is:
2 dl sødmælk
2 dl piskefløde
125 g sukker
1 stang vanilje
50 g mørk chokolade, revet
100 g marcipan, revet, Odense Marcipan
Marengs:
4 past. æggehvider
230 g sukker
½ tsk vaniljepaste
Udstyr:
Mini Dome silikoneform 11×6 cm
Fremgangsmåde:
Inden du starter på nogle af isene, sæt da silikoneformene i fryseren, så de er godt kolde når isen skal fyldes i.
Pistacie is:
Kom pistaciemassen, sukker og vanilje i en skål, og rør det godt sammen, så massen bliver lidt mere smidig. Hæld halvdelen af mælken i, og rør det rundt. Tilsæt resten af mælken. Tilsæt til sidst fløden og rør det hele godt ud.
Kør massen på ismaskinen.
Kom isen i Mini Dome silikoneformen og kom den straks i fryseren. Lad den stå i fryseren i minimum 4 timer. Kom den resterende ismasse i en lille bøtte eller i nogle små glas, til en nem dessert en dag.
Mandelbund:
Blend mandlerne til grov mandelmel (der må gerne være bid i). Pisk æggehviderne sammen med sukkeret og vaniljen. Kom mandelmelet, og hvedemelet, op til marengsen, og fold det forsigtigt rundt. Fordel massen i en 16 cm kagering, og bag bunden ved 200 grader varmluft, i ca. 18-20 min (husk at alle ovne varmer forskelligt, så hold øje!) Hvis bunden er blevet mere en 2-3 cm høj efter bagning, presses den LET sammen med bagsiden af en ske, mens den stadig er varm.
Lad bunden køle helt af.
Choko/marcipan is:
Når bunden er afkølet og pistacieisen har sat sig, er det tid til at lave choko/marcipan isen.
Kom sukker, vanilje, sødmælk og fløde i en skål og bland det sammen, til sukkeret er opløst. Kom massen i ismaskinen. Mens isen kører på ismaskinen, rives chokoladen og marcipanen, fint. Når isen er næsten færdig, tilsættes marcipanen og chokoladen ad flere omgange, så den bliver fordelt i isen, mens den kører.
Find Dome formen frem, og fordel lidt is i formen. Start med en god klat i bunden og op af siderne. Tag hurtigt pistacieisen ud af fryseren, og skub den ud af formen. placer den i midten på choko/marcipan isen og kom den resterende is i formen. Slut af med bunden. Stil hurtigt på frys igen, og lad den gerne stå natten over.
Marengs:
Lige inden servering, laves marengsen og kommes på (alternativt kan det kommes på inden, og stå på frost – det kan risikere at ændre lidt i strukturen).
Kom æggehvide, vanilje og sukker i en skål, over vandbad. Rør i det, til sukkeret er opløst. Hæld blandingen op i skålen til røremaskinen (eller pisk med håndmikser) og pisk til det bliver en sej marengs.
Tag isen ud af fryseren, og ud af formen. Fordel marengsen hele vejen rundt og “dup” den med spartel/dejskraber, for at lave små “spidser”. Brænd marengsen med en gasbrænder og drys med spiseligt glimmer.
Server og GODT NYTÅR!