“Snickers” ispinde med peanutbutter, karamel og peanuts

“Snickers” ispinde med peanutbutter, karamel og peanuts

[print-link]

En ny sommer-favorit fra min fryser.

Jeg ved ikke meget der er bedre end hjemmelavet is her om sommeren, for der er bare noget specielt ved at kunne gå i fryseren, og tage sine egne is og nyde. Ofte holder jeg mig til klassikerne, men i år ville jeg gerne eksperimentere lidt mere. Disse is var ikke planlagt, men kom sig af en tur i skufferne, bøgerne på reolen og en trang til salt/sødt. De blev ret så lækre og er hermed en ny sommer-favorit!

Hvilken is er din favorit? Forestil dig at du står foran din ynglings is-butik her om sommeren og skal sammensætte en gammeldags is eller vælge fra is-boksen? Hvad vælger du?

Jeg går altid efter en kombi af det søde og friske. Gerne noget med chokolade og hindbær eller lignende.

Dette indlæg indeholder også reklame og affiliate links.

Snickers ispinde

4-5 ispinde

Iscreme:

1 dl fløde

1,5 dl letmælk

100 g creamy peanutbutter

100 g sukker

lidt havsalt

Karamel:

200 g sukker

0,75 dl vand

1,25 dl fløde

30 g smør

1 tsk havsalt

Chokolade overtræk:

250 g Gold chokolade, Callebaut (hvis du ikke vil investere i dette, brug da mælkechokolade)

25 g hakkede saltede peanuts

Udstyr:

Ismaskine

Isforme Chokostick

Ispinde

Fremgangsmåde:

Karamel:

Kom vand og sukker i en gryde og bring det til kog, lad sukkervandet gyldne. Skru lidt ned for varmen og tilføj fløden, mens der røres rundt (pas på, da det gerne vil boble en del op). Tilføj smørret og rør det i karamellen. Sluk for varmen og fjern karamellen fra blusset. Rør saltet i.  Lad karamellen køle helt ned, i en ren skål.

Is:

Kom fløde, mælk, sukker, peanutbutter og salt  i en gryde og varm det langsomt op til peanutbutteren er smeltet, og tag gryden af varmen. Stavblend hurtigt massen.

Køl massen ned i køleskabet og kør den derefter på ismaskinen til den er cremet. Kom i mellemtiden lidt karamel i en sprøjtepose.

Fyld den færdigkørte is halvt op i ispindeformene og sprøjt noget karamel ud i midten af massen, og stik ispindene i. Sæt ispindene i fryseren i minimum 6 timer, men helst natten over. 

Chokoladeovertræk:

Hak de saltede peanuts, så der er en blanding af grove og fine stykker.

Smelt chokoladen over et vandbad eller i mikrobølgeovnen, med jævnlig omrøring.

Hæld den smeltede chokolade op i et højt glas, hvor der er plads til at du kan dyppe dine ispinde i. Bland de hakkede peanuts i.

Tag de nu frosne ispinde ud af fryseren, gerne kun 1-2 stykker ad gangen, og vip dem forsigtigt ud af formen. (Dette kan godt kræve lidt øvelse). Dyp dem i den smeltede chokolade, og placer dem på et stykke bagepapir og direkte tilbage i fryseren.

Nyd med det samme eller opbevar dem i en lille beholder.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

five × four =


Translate »