Adventskys

Adventskys

Print This Post Print This Post

Glædelig 2. advent <3

I år er første gang jeg har forsøgt mig med disse søde adventskys fra bogen Blomsterbergs Jul. De er super lækre og simpelthen så fine!

Mange af mine favorit juleopskrifter er faktisk fra denne bog. Vaniljekranse, brunkager osv. Dejligt når man lige finder den der er perfekt for én!

Så jeg måtte da lige dele opskriften på de søde adventskys med jer her!

Opskriften giver ca. 20 styk. Man kan vælge at pynte med flormelis, ligesom Blomsterberg, men man kan også vælge at pynte med spiseligt glimmer, farve marengsen eller drysse med krymmel. Det vil især børnene synes er sjovt.

Mandeldej:

150 g smør, stuetemp.

50 g mandler

250 g mel

100 g flormelis

1 æg

Vaniljemarengs: 

½ stang polynesisk vanilje / 1 stang almindelig

150 g sukker

120 g æggehvider

Evt. lidt pastafarve

Pynt:

Lidt flormelis til drys

evt. spiseligt glimmer

evt. krymmel

DSC_0079

Fremgansmåde:

Forvarm ovn til 180 grader.

Blend mandlerne til “mel” i en blender og ælt det sammen med de øvrige ingredienser til en ensartet dej. Stil dejen på køl i ca. 30 min.

Rul dejen ud til ca. 3mm, i lidt mel. Udstik dejen i små krusede, runde kager, der er ca. 4cm i diameter. Bag kagerne på en bageplade, beklædt med bagepapir, i 4-5 min, til de er let gyldne. Tag dem ud og lad dem køle af.

Skru ovnen ned til 100 grader.

Mos vaniljekorn og lidt af sukkeret sammen med en kniv, for at skille kornene ad.

Pisk æggehviderne og resten af sukkeret til en sej marengs. Kom vaniljesukkeret i og pisk det med (hvis du ønsker farve i, tilsættes det nu.

Kom vaniljemarengsen op i en sprøjtepose med en fransk stjernetyl i og sprøjt marengsen ud i fine “kys”, direkte på de afkølede mandelbunde (hvis du ønsker glimmer eller krymmel på “kyssene” kommes det på nu, inden bagning).

Bag adventskyssene i ovnen i 35-40 min (afhængig af ovn) og lad dem køle helt af på en bagerist.

Drys evt. med flormelis, gennem en sigte. Opbevar dem i ét lag, i en tætsluttende beholder.

DSC_0067

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 × 2 =


Translate »