Peberkager med sprøjteglasur

De klassiske gingerbread cookies – eller på dansk, peberkager, er også en del af årets julebag herhjemme.
Dette indlæg indeholder reklame og/eller affiliate links.
Der er altså noget helt specielt og julet ved denne lille småkage/cookie – ja kært barn, mange navne ik?
Jeg kan huske som barn når vi hver især fik en klump dej at sidde med og stikke alverdens former for julemotiver ud med små udstikkere – jeg ELSKEDE det. Derfor var min skønne søn Oliver, selvfølgelig med i køkkenet og lave små småkager i år. Oliver bliver 2 her til januar, så i år er det rigtig sjovt at fejre jul!
Peberkager
115 g smør
65 g brunt farin
1½ dl lys sirup
1 stort æg
370 g hvedemel
5 g kakao
½ tsk natron
1 tsk kanel, stødt
½ tsk vaniljepaste
1½ ingefær, stødt
1/4 tsk muskat
1/4 tsk peber, stødt
½ tsk salt
Sprøjteglasur:
250 g flormelis
1 bæger æggehvider
Fremgangsmåde:
Peberkager:
Pisk smør og brunt farin godt sammen i en rørekedel. Tilsæt sirup, æg og vaniljepaste og bland det godt sammen.
Bland mel, kakao, natron, salt og alle krydderierne sammen i en lille skål.
Sigt det op i smørblandingen og bland det i 1-2 minutter. Dejen er meget blød, men sætter sig på køl. Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg dejen på køl i minimum 1 time.
Forvarm ovnen til 180 grader.
Tag dejen ud af køleskabet og rul den ud i godt med mel. Udstik figurer med udstiksforme.
Bag kagerne i 9-11 minutter.
Afkøl helt på en rist.
Sprøjteglasur:
Jeg plejer altid at lave min glasur på gefühl.
Kom halvdelen af flormelisen og halvdelen af æggehviden op i en skål. Rør det sammen med en ske. Tilføj enten mere flormelis eller mere æggehvide.
Glasuren er klar når du kan trække streger i den, som kan holde sig i ca. 6-8 sekunder.
Kom glasuren i et kornet eller i en sprøjtepose med en lille glat tyl og lav fine streger og mønstre på dine cookies. Drys evt. med spiseligt glimmer, det giver en fantastisk effekt.
Lad cookiesne tørre på køkkenbordet og kom dem derefter i en kagedåse.