Spøgelses skumfiduser

Spøgelses skumfiduser

Print This Post Print This Post

Sjov Halloween hygge med børnene. Til ren og skær hygge, eller til Halloween festen.

Jeg kan godt lide skumfiduser, engang imellem. Jeg bryder mig ikke så meget om dem man kan købe i poser til ingen penge i supermarkedet (kun hvis de er brændt og lagt sammen med chokolade mellem to kiks!). Til gengæld er jeg vil med luksus skumfiduser som TheMallows og ikke mindst, hjemmelavede skumfiduser. Det er bare noget HELT andet! så hvis du kun har smagt de fesne skumfiduser fra poser, så skal du prøve de “rigtige” udgaver, så du kan smage hvordan skumfiduser rigtigt skal smage. LOV MIG DET!

Jeg mener godt man kan have børn med i køkkenet, selvom man arbejder med meget varme ting, som varmt sukker! Det er vigtigt at børnene lære at være omkring sådanne ting, så er der mindre chance for uheld. Min søn på knap 3 var med mig i køkkenet og lave de her spøgelser. Han var med til at veje alle tingene af, og hælde det i gryden, tænde for maskinen osv. Alt det med at hælde sukkerlagen op osv, står jeg selvfølgelig for!. Men vær ikke bange for at have de små pus med 🙂 

Han hjalp også med at drysse flormelis UD OVER DET HELE og vende de færdige spøgelse i flormelis. Super hyggeligt!

Her får I opskriften på en nem og lækker ting at lave i køkkenet til Halloween. 

Skumfiduser

70 g glukose 

175 g sukker

55 gram + 2 spsk koldt vand

2 æggehvider

1 spsk gelatine pulver

1 tsk vaniljeekstrakt

1 tsk vaniljepaste

Flormelis til drys

Derudover:

sort fødevaretusch

rød fødevaretusch

 

Fremgangsmåde:

I en lille skål røres gelatinepulveret ud i 2 spsk vand. Stil til siden, så gelatinen kan absorbere vandet. 

I en lille gryde hældes glukose sirup, sukker og 55 g vand. Bring til kog., og lad det koge til det når en temperatur på 113 grader. I mellemtiden piskes æggehviderne til bløde toppe. Når sukkerblandingen har nået rette temperatur, tages den af varmen og den opløste gelatine tilsættes og røres ud (pas på, det er VARMT). Tilføj stille og roligt den varme sukkerlage til hviderne, mens der piskes. Tilsæt også vanilje og pist det hele i ca. 5-7 min. Det skal piskes til det danner sprøjtebare toppe, men uden at det bliver for fast.

Dæk 2 bageplader med bagepapir og drys et godt lag flormelis ud på pladerne (det er for at sikre at skumfiduserne kan komme af igen!).

Kom massen op i en sprøjtepose og klip et lille hul. For at sprøjte spøgelser, sprøjtes en cirkel og så løsnes presset på posen, mens der trækkes ned af for at lave en lille hale på spøgelset. Lad evt. små arme på nogle af spørgelserne. Lad skumfiduserne sætte sig ved stuetemperatur natten over, eller ca. 8 timer. 

Når skumfiduserne er tørre, forberedes en skål med flormelis i. Dyp dine fingre heri, inden du piller skumfiduserne af bagepapiret. Vend dem i flormelis og sørg for at få alt overskydende flormelis af. 

Tegn øjne og evt. kinder, med mad tuscher.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

twenty − 14 =


Translate »