Banan/karamel kage

Banan/karamel kage

Hvis man som jeg er til banan og karamel i en skøn forening, er denne kage et hit.

Denne kage er jeg selv rigtig glad for. Og en lille smule flov over, at jeg ikke har fået delt opskriften på den, før nu. Hvorfor? Jooo, fordi den blev serveret til min fødselsdag… I august… men altså, sådan nogle måneder de går da lige stærkt hva???

Nåh, men nu er den her da, YAY!

Dette indlæg indeholder reklame og/eller affiliatlinks markeret med *.

Banankage med saltkaramel mousse

8-10 personer

Bananbund:

45 g smør

90 g sukker

2 æg

1½ moden banan

20 g havregryn

lidt salt

50 ml kærnemælk

½ tsk natron

½ tsk vaniljepaste

75 g hvedemel

Gold ganache:

200 g Gold chokolade, Callebaut

100 ml piskefløde

Saltkaramel mousse:

5 blade husblas 

1 dåse Dulche de Leche (tag 2 spsk fra til pynt)

5 dl piskefløde

flagesalt efter smag (nogle kan lide det ret salt, andre kun lige en antydning af det)

Chokoladeglaze:

7 blade husblas

220 g hvidt sukker

200 ml sødmælk

60 g glukosesirup

240 g mørk chokolade, Callebaut* (affiliatlink)

Pynt:

Dulce de Leche

Friske hindbær

Chokoladesnirkler

Guldflager

Fremgangsmåde:

Bananbund:

Forvarm ovn til 170 grader.

Mos bananerne med en gaffel og stil til side. Smelt smørret i en lille gryde og lad køle lidt. Stil også denne til side. 

Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Pisk kærnemælk, mel, natron, vanilje og smeltet smør i. Vend til sidst havregrynen i. 

Hæld dejen i en TOR silikoneform* (affiliatlink). Bag midt i ovnen, i 25-35 minutter (husk at alle ovne bager forskelligt! Så tjek til kagen undervejs). Lad kagen køle helt af i formen.

Gold ganache:

Kom chokoladen i en skål og stil til side. Varm fløden op i en lille gryde, til den er lige under kogepunktet. Hæld fløden op til chokoladen og lad det stå kort. Rør rundt i midten af blandingen, til det samler sig til en blank masse. (Hvis ikke alle chokoladeklumper vil smelte med, kan du forsigtigt stavblende massen). 

Hæld ganachen over den afkølede bananbund. Stil i fryseren i minimum 3 timer. 

Saltkaramel mousse:

Kom husblas i en skål med rigeligt koldt vand i ca. 15 minutter. 

Varm ca 1-2 spsk Dulche de Leche karamel op, og smelt husblassen heri. Rør sammen med den resterende karamel, og rør det glat. Lad køle til stuetemperatur. 

Pisk fløden til let skum. Vend den letpiskede skum sammen med karamellen, lidt af gangen. 

Tag banankagen ud af fryseren og placer i en 20 cm form beklædt med kagefolie. Hæld moussen over. Stil på frys igen, minimum 6 timer, til den er frossen. Gerne til dagen efter. 

Chokoladeglaze og pynt:

Når moussen er stivfrossen, gøres alt klar til glazen.

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 15 min. Hæld sødmælk, glukosesirup og sukker i en gryde, og bring det i kog ved middelvarme, til sukkeret er opløst.

Den hakkede chokolade kommes op i en høj kande. Hæld den varme mælkeblanding op til chokoladen og tilsæt husblassen. Blend det hele sammen med en stavblender (vigtigt at holde stavblenderen nede i massen, så der ikke dannes for mange luftbobler).

Lad glazen køle ned ved stuetemperatur, til den når en temperatur der hedder 32-35 grader, først der er den klar til at blive hældt over kagen.

Tag kagen ud af fryseren og placer den på en rist eller et glas, henover noget som kan samle det overskydende glaze op. Hæld glazen over kagen og placer kagen på det ønskede fad. 

Pynt med guldflager, friske hindbær, Dulce de Leche “dutter” og chokoladesnirkler. Lad kagen tø op i køleskabet inden servering.2 thoughts on “Banan/karamel kage”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

13 + 2 =


Translate »