Chokolade choux aux craquelin med saltkaramel

Chokolade choux aux craquelin med saltkaramel

Kombinationen af det sprøde ydre og cremede indre, gør disse helt fantastiske.

 

Chokolade choux

12 stk.

Mælkechokolade creme:

2,5 dl piskefløde

2 blade husblas

75 g mælkechokolade

Saltkaramel:

200 g sukker

0,75 dl vand

1,25 dl fløde

30 g smør

1 tsk havsalt

Vandbakkelse:

1,5 dl vand

60 g smør

85 g hvedemel

8 gram kakaopulver

2 tsk. sukker

1 knsp. salt

2 æg

Sprød kiksetop:

75 g hvedemel

75 g sukker

8 g kakao

1/4 tsk. salt

60 g smør

 

Fremgangsmåde:

Mælkechokolade creme:

Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand, i ca. 15 min. Kom chokoladen op i en skål (bruger du ikke knapper som jeg, så hak chokoladen fint først). 

Varm fløden op i en lille gryde. Tag gryden af varmen lige inden den når kogepunktet. Vrid husblas for vand og smelt det i den varme fløde. Hæld fløden op til chokoladen, og rør i midten af chokoladen, for at emulgere massen. Rør stille til det hele er ensartet. Stil på køl til den er gennemkold, gerne natten over, men minimum 4 timer (jeg kommer min creme i en lynlåspose og så på køl, så køler det hurtigere).

Saltkaramel:

Kom vand og sukker i en gryde og bring det til kog, lad sukkervandet gyldne. Skru lidt ned for varmen og tilføj fløden, mens der røres rundt (pas på, da det gerne vil boble en del op). Tilføj smørret og rør det i karamellen. Sluk for varmen og fjern karamellen fra blusset. Rør saltet i.  Lad karamellen køle helt ned, i en ren skål.

Vandbakkelse:

Kom vand og smør i en gryde, og varm det op, til det når kogepunktet. Tilsæt kakao, hvedemel, sukker og salt. Rør godt, indtil dejen slipper grydens kanter. Tag gryden af varmen og lad dejen køle lidt af, til den er lun ved berøring, men ikke varm. Tilsæt ét æg ad gangen, og pisk kraftigt, til dejen samler sig. 

Kom dejen i en sprøjtepose med en rund tylle, gerne 1 cm i diameter. Sprøjt dejen ud i runde toppe, på 5 cm, på et stykke bagepapir. Lad stå mens kiksetoppen forberedes. 

Sprød kiksetop:

Tænd ovnen på 180 grader.

Kom alle ingredienserne i en skål og ælt det stille og roligt sammen med fingrene. Rul dejen tyndt ud mellem to stykker bagepapir og stik cirkler på ca. 5 cm.

Læg en dejcirkel oven på hver vandbakkelse. Bag vandbakkelserne i ovnen i 35-40 minutter. Åbn IKKE ovnlågen under bagningen. Vandbakkelserne vil falde sammen. 

Tag dem ud af ovnen og lad køle på en rist. 

Fyld:

Tag mælkechokolade cremen ud af køleskabet og pisk den op. Kom i en sprøjtepose. Kom ligeledes saltkaramellen i en sprøjtepose.

Lav et lille hul i bunden af hver vandbakkelse. Sprøjt lidt saltkaramel ind og derefter mælkechokoladecremen.

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

14 − five =


Translate »